onsdag 6. juni 2012

Steingarder

Som Jærbuer er vi vant med at det brukes stein som gjerder mellom teiger og eiendommer. Slik er det her også.  Tørrmuring står høyt i kurs her. Og det gis tilskudd til både nye murer og til restaurering av gamle. Før det hele settes i gang må det en geometra på plass for å dokumentere utgangspunktet. Når alt er ferdig må geometra igjen dokumentere arbeidet før tilskudd utbetales.  Det har blitt mange nye murer her i nærheten.  Men, her brukes ikke murer for å holde dyr inne. Det finnes omtrent ikke kyr på beite. Sauer og geiter gjetes omkring i området og beiter der det er mulighet for det.

Rett nedi veien har det blitt oppført nytt inngangsparti i tørrmur. Vi lar oss stadig imponere av dyktigheten til disse steinleggerne. Uten noe som helst bindemiddel lages de vakreste murer. Og overgangen til gamle murer blir også utført med omtanke.


Vi har ikke peiling på hvem som eier huset innenfor. Tidligere var det en fra Roma. Men nå er det sikkert en utlending påstår Pasquale. I alle fall forsto han ingen ting når vedkommende snakket. Sikkert Inglese for det var bare "bla uh bla"  Det har blitt jobbet mye med eiendommen i år. Og det blir spennende å se om noen flytter inn etterhvert.
Uansett kommer de til et vakkert landskap:
18. mai blogget jeg bl. annet om at Pasquale kom får å låne rugeegg. Nå har det gått mer enn tre uker og jeg forventer at det skal ha kommet kyllinger. Men, dengang ei. Hønene ruger fortsatt.

Det viser seg at det var flere høner som kom i rugemodus og eggene ble liggende en ukes tid før de havnet under en av hønene. Så til helgen kanskje...
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Følgere