søndag 22. juli 2012

Mer besøk.

Lørdag 21. om ettermiddagen kom det Sandnesfolk til Ceglie. Far og mor, barn. svigerbarn og barnebarn. En flokk på 12 personer. Vi har hatt far og mor på besøk i Norge, og besøkt dem i Noredalen i Sandnes. Nå hadde de feriert to uker. En uke i Nærheten av Pescara og en liten uke på sørkysten, sør for Napoli. De har lest bloggen vår og er interessert i å kjøpe hus her i området de også.

De hadde litt problemer med å finne fram til B&B Sant'Anna og ringte etter hjelp. Noe som i grunnen viste seg helt unødvendig. De bommet med 20 meter på parkeringsplassen som jeg hadde anbefalt. Etter innlosjering, avlevering av pass etc. hos Pamela, dro de i flokk og følge hjem til oss for forfriskninger. Som for de minste betød  at bassenget skulle brukes så mye som mulig.


Deretter dro vi tilbake til Ceglie alle sammen for cena (middag) på Osteria Pugliese. 
Her ble det servert husmannskost fra Puglia. I en prisklasse som vi nordmenn bare kan drømme om.

Søndag stilte vår venn Guido opp igjen på visning av hus og tomter. De så og så til øyet ble stort og vått. Nybygde hus som ikke var helt ferdigstilt, gamle eiendommer som måtte totalrenoveres. Tomter som ikke var annet enn jord og oliventrær, andre med gamle trulloer som kunne inkorporers i nybygg.Noen steder kom vi ikke inn, eieren gadd ikke stille opp for visning. Avstand til strand var viktig, i alle fall til å begynne med. Etterhvert ble inntrykkene så mange at de gikk helt i surr. E-mail adresser er delt og kontakten mellom dem og Guido kan fortsette uten oss som mellommenn.  Mange av hans eiendommer, men ikke alle kan du se her. Vi så et par av de hus som Guido hadde vært ansvarlig for og etter vår mening var glitrende eksempler på hva som kan bygges. En i følget sa i stillhet til meg at hun i grunnen likte vårt hus bedre. Slike uttalelser setter vi pris på.
Etter dette dro vil til lunch i Grottaglie på Ristorante Opera Prima. Vi har vært der flere ganger, senest i lag med Hausken og vet hva som kan forventes. Jeg tror ikke disse heller ble nevneverdig skuffet.  Etter at alle var mette, overbeviste jeg Gaute at han måtte prøve "stinco".  Han gikk med på det, hvis han kunne dele med Lill Karin. Vi andre bestilte desserter. Lille Torjus på fem fikk en egen liten tallerken for han ville prøve morfars "stinco".  Han satt med tallerkenen opp mot munnen og skyflet det i seg. Det var det beste han hadde smakt påsto han. Gaute hadde problemer med å forstå sine egne smaksløker. Stinco er svineknok, men så mørt at det nesten falle fra hverandre. Krydret og vellaget. Geir Hausken har også smakt det og hadde problemer med å ikke svelge tungen samtidig. Alle har fått beskjed om at den beste garanti for at de kon spise der neste gang de er i området, er å gi stedet god omtale på Tripadvisor.com. Pamela ga også klart uttrykk for at omtale var alfa og omega for driften på hennes B&B.

Etterpå, ny megler for visning av en trullo med påbygd stue/kjøkken.  Fantastisk beliggenhet men, eiendommen må mer eller mindre totalrenoveres.  Trullo på eiendommene gjør at prisen stiger flere hakk.  Alle eiendommer som ble sett var i  prisleiet ca 1 mill. norske eller mindre. Noen kunne flyttes rett inn i, andre måtte renoveres totalt eller bare litt.

Vi skiltes søndag kveld. De skulle tilbake til Norge, fra Pescara tirsdag morgen. Kanskje en tur innom markedet i Cisternino på veien.
Vi gamlinger får kvile litt før vi skal til Notaio mandag kveld. Så blir det nytt norgesbesøk onsdag kveld til lørdag formiddag.

2 kommentarer:

  1. Kjekk blogg dere har, og koselig å se bilde av oss her også! :) Så bra at dere har lagt ut nyttige lenker så vi kan se bilder av husene, og huske navnene på restauranter og b&b som selvsagt skal få god omtale i tripadvisor! :) Blir spennende å se hvor og hvilken eiendom mor og far ender med til slutt, men jeg har en følelse av at vi kommer til å treffes igjen i Puglia! Takk for laget, og ha det fint så lenge! :)

    Hilsen Hilde (datter nr.2) og Torjus :)

    SvarSlett

Bloggarkiv

Følgere