lørdag 13. april 2013

Sempre lavoro

Alltid noe å gjøre.
Geir skrev i sin blogg at de mer eller mindre stolte på oss mens de var borte. Det måtte vi ta konsekvensen av og i dag dro vi på inspeksjonstur. Det meste så bra ut, men det kreves nok litt mer utlegg av vanneslanger for å få optimal vokster og trivsel.      


Vi fikk vannet mye ved å bære vann, men neste gang tar vi nok med oss vår egen vannslange for å gjøre jobben enklere.


Vi stjal også litt vann til oss selv mens vi var der.


Siden dette var lunchtid tenkte vi at vi kunne dra til Latiano for å spise. Geir hadde skrytt av et spisested som vi også ville prøve. Men den gang ei. Stengte dører var det som møtte oss. Det er nok ikke åpent for pranzo, bare cena.

Så middagen måtte lages hjemme. I påskelunchen fikk vi servert kje  med nye erter og det smakte veldig godt. Vi tenkte å kunne forsøke det samme hjemme, men kje er ikke lett å oppdrive. Derfor ble det lammekjøtt i stedet. 1/2 kilo var allerede innkjøpt (nesten 1/4 lam.). Dette havnet i en gryte i lag med ca 1 liter vin, krydder fra egen hage, løk og hvitløk. Etter en kort koketid ble kjøttet lagt i ildfast form, erter ble drysset over i rikelige mengder,  deretter dekket med potetskiver og overhelt kokesjyen.  Inn i ovnen på 200 grader til potetene var møre.
Smaken stod ikke mye om noe, tilbake fra påskekjeet på restaurant.

Fundamenteringen går sin gang. En stripe er klar til påfyll av sement. Sand og sement kommer mandag og da er det bare å få reiå i gang. Det blir spennende.

Det blir nok verre med de neste stripene som skal være i vinkel og vater med den første.

Men jeg har god tid. Prokrastinering tar også tid..

Innimellom skal det såes og plantes, hønene skal ha stell og i kveld skal vi på amatørteater i Grottaglie.

Og så må vi få plantet to epletrær som vi kjøpte på hjemveien. € 5 pr stk. er ingen upris.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Følgere