torsdag 11. april 2013

Høge vind

Kort etter at radioen hadde kommet til Norge var det en mann på Ualand i Varhaug som hadde kjøpt et slikt apparat. Han fulgte nøye med, men en gang gikk værmeldingen hus forbi. Når han ble spurt om hva de meldte, uttalte han; "Høge vinn å fint ver øve heila værå"

Vi har høge vind og fint vær.  I alle fall sett med norske øyne. Italienerne klager, våren er en måned forsinket.  Men vi gleder oss over flere timer hver dag med temperaturer over 20-tallet. Men det veksler fort og plutselig kan det være 15 igjen.. Og det er kalde netter, ned mot 6-10 grader på det kaldeste.

Det gjør at tomatplanting må utsettes. De skal helst ikke ha under 8 grader så vi må vente en ukes tid til. Men, det er ikke noe problem. Det er nok å gjøre.

Jeg har tidligere nevnt at vi skal investere i en hagebod. Vi får så mye gjester i sommer at vi får problemer med kapasiteten.
Trelasthandelen i Ceglie Messapica har levert et uslåelig tilbud på Gaute Auglends pergola. Minst € 1500 billigere enn det som er tilbudt fra andre. Men de måtte ha Gautes codice fiscale (personnummer) på fakturaen. Jeg tok en tur innom med nummeret og samtidig viste jeg tilbudet på hagebod som jeg hadde funnet på nettet. Da ble tonen en annen og prisen ble igjen justert. Denne gang tilbake til € 1350.- Jeg vil gjerne handle lokalt og det ble avtalt at boden skulle leveres ferdig montert på fundament som jeg skulle lage.  Da endte vi opp på € 1800,-. Snaut € 200 mer enn byggesettet kunne leveres for.
Vi kunne murt opp en bod i stein, billigere enn dette. Problemet er bare at bygging i stein krever tillatelse fra kommunen. Og da kreves det arkitekt eller geometra til å tegne og prosessen kan ta mange, mange måneder.   Hagebod i tre regnes ikke som byggverk her og da trengs heller ikke tillatelse.
Så nå er jeg i full gang med å lage fundament. Først kjøre jordfreser for å få jorden så løs at den kan spas vekk. Så skal det legges murblokker som igjen skal få et lag armert betong på toppen. Tre rekker på hver tre meter. I vinkel og vater.  Det arbeidet kan ta tid.
Det blir ikke som når Amund murte på Nærbø og ble spurt om muren var bein.  Svaret var at "dæ æ beint hvis trenå på Bø æ beine"

Vår nye nabo Suleiman  skal levere sand, betongblander er lånt fra Geir Hausken og deretter gjenstår å kjøpe sement og armering.

Når gaute Auglend var her i påsken dro vi til Fasano i lag for å få byttet håndtakene på kjøkkenet hans. Samtidig kjøpte vi hver vår vaskemaskin og vi kjøpte en sovesofa til å ha på gjesterommet.
I dag ble sofaen levert, men håndtakene som skulle leveres samtidig var ikke ankommet til butikken. Det ble lovet ny leveranse etterhvert.


Sofaen passet akkurat inn der den gamle sengen stod.  Og når Sofie har jobbet litt på gjesterommet ble det riktig så pent.


Igjen opplever vi problemet når noe skal leveres til oss. Vi hadde sendt mail til butikken med kart over hvor vi bodde. Kjøreanvisning og hele pakken.

Sjåføren ringte og lovet levering i løpet av en halv time. Jeg spurte hvor han var og om han ville vite hvordan han skule finne oss. Uten respons. Like etterpå ringte en dame fra butikken (snakket engelsk) og ville vite om vi kunne møte sjåføren i Ceglie. Jeg foreslo å sende en SMS til sjåføren med kjøreanvisning, men det kunne ikke la seg gjøre påstod damen. Ei heller hadde de fått noen mail med kart påstod hun. Jeg måtte bite i eplet og kjøre til Ceglie for så å kjøre foran varebilen hjem igjen.

Vi blir en smule irritert over manglende kunnskap. Google maps er ukjent, SMS forstår ikke sjåførene.  De skulle nok hatt noen datakurs.
Som trelasthandleren som har en flott internettside. Med opplysning om mailadresse etc. Men han har ikke tilgang til internett fra sin PC, hverken på jobb eller privat.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Følgere