lørdag 25. mai 2013

Giro Salento

Vi har lenge snakket om at vi burde ta en tur østover i Puglia. Vi ville vente til det var såpass varmt i været at vi slapp å fryse når vi la oss inn på hotell. Noen overnattingsteder har ikke oppvarmingsmuligheter så det er best å være føre var.  Fredag morgen dro vi avsted. På forhånd hadde vi lagt opp reiseruten slik;

Vi hadde visse forventninger når vi dro avsted. Bl. annet trodde vi at hele Salento var flatt.  Vi tok feil. Når vi nærmet oss Otranto begynte det å bli kupert.  I Otranto overnattet vi og dette var utsikten fra hotellrommet: 
Vi hadde hørt mye skryt av Otranto, men vi syntes det lignet mye på Le Mont saint Michel i Frankrike; altså turistfelle. Maten var dyr og dårlig, i alle fall i forhold til hva vi er vant til i nærområdet vårt. Gamlebyen var fylt av sjapper som solgte like suvenirer.  
Fra Otranto og ned mot Santa Maria di Leuca var det både bratt og svingete. Men vakkert var det.   
Det var få eller ingen badestrender å se, men flere småsteder med navn som inneholdt ordet "terme" Her har det vært mulighet for spa i lang tid. En av bygningene som stakk seg ut var bygget i arabisk stil i 1894-1900. 

Etter Leuca dro vi langs kysten mot det Joniske hav. Gallipoli, Porto Cesareo og andre byer ble avlagt et kort besøk. 
Lunchen ble inntatt i Porto Cesareo der jeg slo til med antipasti frutti di mare crudo. Rå sjømat som besto av rå blåskjell, hjerteskjell, sandskjell og østers,
fulgt av linguine con cozze e vongole.  (spaghetti med blåskjell og hjerteskjell)

Vi har lesere av italiensk avstamming som bor i Norge og leser bloggen vår. Jeg er sikker på at de blir en smule avindsyke på maten.....
Forøvrig ble et minne fra turen kjøpt her.  Etter hjemkomst ble det opphengt og beplantet.Lørdag ettermiddag var vi hjemme etter å ha kjørt 362 kilometer med en snittfart på 44,5 km/t.  Ganske bedagelig tempo altså.  

Hjemme ble det litt jobbing med å legge inn strøm i annekset. Jeg hadde kjøpt en bryter som var "helt gal" og som betydde at hovedsikringen gikk hver gang jeg koblet den til. I morgen blir det å kjøpe en bedre bryter og forskjellig annet som trengs.

Og så har en av unghønene lagt sitt første egg i vårt fravær. Ganske lite, men det endrer seg nok ganske raskt.

Et lite tilbakeblikk. På strekket mot Otranto satt der en fasan på veien. Når vi nærmet oss fløy den opp og rett i bilen. Jeg tenkte at jeg måtte stoppe og kikket i speilet. Der var det en annen bil som stoppet og to karer la på sprang etter fuglen. Det skulle nok bli gratis middagsmat i hjemmet. Vi slappet av og kjørte videre i trygg forvissing om at dersom fuglen var skadet ble den avlivet...

6 kommentarer:

 1. Var de ikkje inne og såg mosaikken i katedralen i Otranto?
  Turistfelle ja, men det er då litt herlig å vere turist og.

  SvarSlett
 2. En av grunnene til at vi er her er fraværet av turister. Derfor unngår vi Alberobello. Og vi vil unngå Otranto også. Det er galt nok at Temareiser lar folk bo i Martina Franca i fem dager. Uten å fortelle stort om hva som skjer i byen. http://www.tema.startour.no/reiser/Europa/Italia/Soritaliensk-panorama/

  Vi har skrevet og sagt at det er mye feil i det de skriver. Noe er rettet, mye er ikke korrigert, eller er korrigert feil. Før skrev de om Apulia og Cicternino bl.annet.

  SvarSlett
 3. Vi syklet denne ruten fra Alberobello til san pietro in bevagna. Og motsatt vei av dere. Femte dagen fra Maria de Leuca,det var den tyngste dagen. Vi hadde mange badestopp på ruten. Temperaturen var opp i ca 40grader noen dager. Hadde en veldig flott tur.B-)

  SvarSlett
 4. Ser at du har fått med den nye grillen og det nye annekset på det fine bildet øverst i bloggen. Venter fortsatt på en kulinarisk reportasje fra Grand opening av ny grill.

  SvarSlett
 5. Vi har så travelt Gaute at vi sliter med å finne tid til grilling! Om en uke kommer det besøk (husjakt. Bassenget skal renses og fylles, annekset skal beises ferdig når det blir mindre vind, arbeidsfolk i nabolaget skal passes på, "plenen" skal klippes, etc.

  Og vi kan godt forstå at det var tungt å sykle fra Leuca og vestover langs adriaterhavskysten. Mye opp og ned på relativt smale veier.

  SvarSlett
 6. Hei !!

  Synes du for over med harelabb her nå :) Er mye fint å se og oppleve i denne delen av Puglia så kom gjerne med mer detaljer fra turen.
  Hvor spiste dere i Porto Cesareco? Var det bra?
  Hvilke byer likte dere og hva var bra med dem ?

  SvarSlett

Bloggarkiv

Følgere