lørdag 22. juni 2013

Fred og ro og VARMT

Sommeren har definitivt kommet til oss.  Rett og slett i meste laget.
Vi har to steder som vi måler temperaturen. Ett bak annekset - kanskje det varmeste stedet på hele eiendommen og ett sted rett ovenfor ytterdøren - kanskje det kaldeste stedet på hele eiendommen.

Det kan fort variere tre-fire grader mellom disse ytterpunktene, men de viser mellom 34 og 39 hver dag.  Det blir å oppholde seg i skyggen eller oppi bassenget.
Vinden skifter litt så det kommer endel Saharasand i bassenget. Det må fjernes, men det er en av de mest behagelige jobbene å gjøre. Svalt og godt.

Våre norske "naboer" har vi passet på eiendommene for mens de har vært i Norge.
Hausken's eiendom, Villa Felizia trenger lite ettersyn, men vi har nå vært noen ganger og vannet der som den automatiske vanningen ikke er lagt ut. Sopt og brent litt etc. Brenning av oppsop måtte skje i bakerovnen.

Og vi har endret litt på vanningsystemet som skulle være dryppvanning, men som Geir hadde koblet til sprutvanning.

Nå er Geir og Oddvar på vei nedover og kan "overta" oppsynet med Villa Felizia.Auglend's eiendom har vi vært  mest på, fordi de er nærmest og der har det vært mest å gjøre. Men nå er det kun småting igjen. Ovnsdør og røykrør til bakerovnen er bestilt. Det samme er garasjeporten og døren inn til "gasskammeret" der varmtvannsberederen står. Denne drives med gass fra egen stor tank og må ha spesialdør med ventilasjon oppe og nede. Garasjen skal også ha tre nye vinduer, alt levert fra samme sted i høy kvalitet.  Hvis de er heldige er alt på plass når de kommer selv i begynnelsen av juli.
Det blir nok bra til slutt når Gaute og Lill Karin har fått vært en stund og satt sitt personlige preg inne og ute.

Vi forsøker å friste etter beste evne med f. eks. å vise dette bordet som er til salgs i Villa Castelli.

Utført i smijern og med bordplate i marmor med intarsia. Men så koster det flesk også.
Eller dette som stod til salgs i Ceglie Messapica.  Smart løsning når det skal utvides til flere gjester.

Jeg måtte bortom torsdag, ikke minst for å gi førstehjelp til tomatene som vi har plantet. De står i blomsterkasser og med slik varme trenger de mye vann. Slik førstehjelp må de nok ha flere ganger.

Mye vann trenger også plantene hos oss. Grønnsakhagen hver kveld i en halv time. Det gjør seg selv med automatvanning. Blomsterkasser og potter må vannes manuelt - hver dag. Busker og blomster langs murene får vann annenhver dag. Da med dryppvanning slik at hver plante får ca 6 liter hver.
Vår cisterne tar bare 8000 liter og nå på det varmeste må den etterfylles hver 7. - 9. dag.  Heldigvis er det ikke lang transport for tankbilen så det er relativt rimelig, € 25 for 70 kvintaler - 7000 liter.

Vann er alfa og omega her. Regn kan man ikke stole på. Det kommer sjeldent og ujevnt. Hos oss har vi fått  80 mm siden 1. april.


4 kommentarer:

 1. Hei Livar Det bordet som var til salgs kunne vi tenkt oss,vi har et likt her hjemme.

  SvarSlett
 2. 1,10 bredt, 75 cm høyt. 180 langt som kan forlenges til 260. € 259,-

  SvarSlett
 3. Hva annet selger de i denne butikken i ceglie?

  SvarSlett
 4. Bordet er fint men kostar det flesk veit eg ikkje. Flesk passar vel best i panna.

  SvarSlett

Bloggarkiv

Følgere