torsdag 27. juni 2013

Bånn gass

Nesten bokstavelig talt.

Vi har fulgt med på Geir og Oddvar Hauskens tur nedover Europa.. Fra ferjekaien i Kristiansand til Casamassima et par timers kjøring fra oss, har vi fått Glympsemeldinger.
Glympse er en "app" som gjør at  man kan sende posisjonen til andre, enten via mail eller SMS.

Vi forventet ankomst torsdag. Det var klart og tydelig annonsert av Geir at før det kunne de umulig være her. De skulle jo oppleve paven på onsdag.

Å gå lenge i Romas gater i varme, er ikke noen udelt kjekk opplevelse og dermed satte de avgårde allerede tirsdag kveld. Onsdag morgen fikk vi melding om at de  var i Casamassima.

Da gjaldt det å snu seg rundt i en fart.
Geir har i sin blogg viet vårt hønsehold stor oppmerksomhet. Og vi har blitt fortalt at det skyldes en skrekkblandet fasinasjon for nevnte dyr. I god tid hadde vi derfor vært i Villa Felizia og satt opp en liten provisorisk hønsegarde.
Onsdag morgen ble en av våre høner fanget inn og lagt i eske og transportert til Villa Felizia. Samt noen grønnsaker, syltetøy, egg etc.  Når høna var plassert i innhegningen plasserte vi en parasoll over slik at hun skulle få skygge. Da ble hun skremt og presset seg gjennom innhegningen og ut på friland. Heldigvis var det den tammeste og roligste av våre fjærkledte og vi klarte å fange den inn igjen.

Da ble det roligere forhold og vi kunne legge inn en beholdning egg, gi henne vann og mat før vi dro hjem igjen.

Litt senere på dagen ringte Geir. Vi spurte om han hadde tatt inn eggene?  "Hva, skal jeg kjøre bobilen til dere og ta inn egg"? var svaret. "Se deg om på eiendommen" svarte vi og da ble det stille før latteren runget.

I kveldingen dro vi tilbake for å hente hjem dyret og avtale videre framdrift om hva som skulle skje....

Bilkjøp sto høyt på listen og vi avtalte rundtur til bilforhandlere allerede torsdag morgen. Jeg har en mindre bil som gjør det lettere å ta seg fram i smale italienske bygater....

Først til en forhandler i San Vito dei Normanni, der Geir hadde lagt sin elsk på en Renault Grand Scenic. Nei, den bilen var helt ukjent for dem, men de hadde andre interessante biler....... Det ble nesten kjøp. Men, først til neste forhandler i samme gaten. Det var de som hadde avertert Renaulten, men den var solgt.
En Dacia i Carovigno var også et alternativ, men en telefon til selgeren bekreftet at også den var solgt.

Jeg foreslo en tur til San Michele Salentino for å sjekke der også. Den byen er også kjent som "Bilbyen i Puglia". Forhandlere i alle retninger. På første stopp møtte vi en selger som viste liten eller ingen interesse så det bar fort videre. "Stopp" kom det fra Geir. Der inne står en "Multipla", en bil som Geir ønsket seg.  Bilen ble nøye saumfart, men interiøret gjorde at interessen avtok. Den tidligere eier var nok storrøyker og det viste godt igjen på interiøret.
Rett foran sto en snerten Fiat

En Grande Punto 1900 med 130 dieselhester under panseret.

Den så bra ut, men ved nærmere ettersyn viste det seg at hele bilen var omlakkert.
Kanskje kollisjonskadet?
Interessen forsvant som dugg for solen.

Til slutt kikket vi på en Opel Corsa 2010 modell.

Originalinstallert GPL drivstoff. (propan eller butan) gjør at drivstofføkonomien er optimal.

Geir bestemte seg, etter en prøvetur at den tar jeg.  Men, først må det ordnes forsikring. Og det er dyrt i Italia. Løsningen er Clements, et selskap som bare forsikrer utlendingers biler. For å ordne det måtte vi hjem til oss fordi vi har internett.  Mail og telefon til selskapet resulterte i at vi etter siestaen kunne møte hos bilforhandleren og skrive kontrakt.
Jeg fikk låne PC der og kunne printe ut midlertidig forsikringsbevis. Da fikk selgeren bakoversveis. Her i Italia tar det minst tre dager å få ordnet forsikring fortale han. "Hva koster det"? Når han fikk vite hva det kostet med full kasko og fri kjørelengde sa han at bare ansvarsforsikring i italiensk selskap ville kostet minst tre ganger så mye.


Fredag skal bilen hentes, etter å ha hatt service på et bilverksted med skifting av filtre, olje etc og blitt vasket.

Prisen er til å leve med, atskillig mindre enn halvparten av hva den ville kostet i Norge.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Følgere