torsdag 13. juni 2013

Ny rogalending på plass i Puglia

For tre-fire uker siden skrev vi om "husjakt - bare for løye".  Nå viste det seg at det ikke var "bare for løye".

Søndag 2. juni ankom mitt søskenbarn, Terje Nord-Varhaug for å ser mer nøye på Villa Rosmarino. Og andre hus som kunne være aktuelle. Vi startet mandag formiddag med megler som ville vise oss tre hus. Ett i Ostuni, Villa Rosmarino i Ceglie og ett hus i Francavilla Fontana.
Huset i Ostuni var veldig pent. Nyoppusset med nennsom hånd, men adkomstveien var et mareritt. Såvidt plass til bilen på både sidene og under.  Og lite trær og busker omkring på tomten.Huset i Francavilla var en skuffelse, ikke minst når man tok prisforlangende med i vurderingen. Villa Rosmarino skuffet derimot ikke.
Tirsdagen var vi og så på tre andre hus, to i San Vito dei Normanni og ett mellom Ceglie Messapica og San Michele Salentino. Ett var bra, to andre var overpriset.
Men, Villa Rosmarino lå fortsatt øverst i bunken.

Vi hadde avtale om å se ytterligere to-tre hus på onsdag ettermiddag, men siden Terje skulle dra tilbake til Norge torsdag, måtte vi legge en slagplan.

Megler ble kontaktet og bedt om å spørre selgere om de kunne tenke seg å akseptere et bud på € 70.000.- Uten at det ble avgitt et formelt bud. Det gikk ikke så veldig lang tid før megler ringte tilbake og sa at nei, 70.000 var for lavt. De ville imidlertid akseptere 75.000,-
Etter litt betenkningstid (tre-fire mintter) fikk megler tilbakemelding om at vi avlyste resten av husjakten og ba ham gjøre klart til formell budgiving, innbetaling av depositum etc på et møte onsdag ettermiddag.

Dermed var løpet kjørt. enda en rogalending har funnet sitt lille paradis.

Det viser seg, gang på gang at det finnes eiendommer til salgs der prisen endres underveis. Og det viser seg gang på gang at forskjellige meglere har "tilbud" som er vanskelige å finne.


Igjen har vi hatt en kjekk opplevelse. Både med å ha Terje boende hos oss og  med å kunne dele vår glede over nærområdet.
Det ble restaurantbesøk til våre favoritter blant spisestedene, det ble turer i området og det ble god mat og tilsvarende drikke i hjemmet.

Notaio skal fortsatt avtales med hensyn til dato for signering av skjøte, men bortsett fra det, plankekjøring.

Velkommen tilbake Terje.
Velkommen til Puglia, Terje og Målfrid.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Følgere