fredag 25. april 2014

APEgave II

Med italienere som hjelpere går det i større fart enn noen skulle ha trodd.

Unormalt fort etter hva vi har forstått.  Vi hadde en avtale med vår gode venninne Pamela som hadde sjekket priser på forsikring og omregistreringsavgift. 10:30 var tidspunktet og ikke lenge etter ankom vi sammen til kontoret der papirarbeidet skulle foregå. Der hadde også Mimmo dukket opp og prosessen kunne begynne. For det er en prosess. Som tar tid. Lang tid og mye papirer. Men etter ca halvannen time var det i orden og det nye skiltet lå på bordet.

Men papirmøllen var ikke ferdig. Vognkort ble utstedt og deretter kom forsikringpapirene på bordet for signering.


Ørten plasser skulle Sofie signere før det hele kunne betales og hun kunne vise fram både dokumenter og skilt.


Alt dette ble så overlevert til Mimmo som skulle få bilen levert av forrige eier. Deretter skal den til EU-kontroll for å være sikker på at alt var i orden.

Normalt er det fem dagers ventetid for å komme til hos Revisione Veicoli. Men Mimmo har en svoger som arbeider på et kontrollsted og dermed slapp vi fram i køen. Kontrollen skulle kunne skje i dag, men på grunn av forsinkelser måtte den utsettes. Det vil si, det er bare stemplingen av vognkortet som reelt skjer. De ser ikke engang på bilen, men stoler på Mimmo når han sier at den er ok. Det blir nok vanskeligere om et par år.

Levering til sluttbruker (Sofie) kunne skje samme kveld var beskjeden vi fikk......
Vi ventet og ventet og endelig kom det melding om de var på vei, fulgt av et bilde av Mimmo som henter bilen i Cisternino.I mellomtiden laget vi kjøttsuppe. Vi gikk ut fra at Mimmo var kald og gissen etter å ha kjørt bilen et par mil på smale bygdeveier.
Men der tok vi feil. Han hadde hatt bilen bak på en lastebil. Det var bare fra Ceglie Messapica og til oss at de kjørte APE'n.

Begge var fulle av latter når de ankom. De hadde ikke hatt det så moro på lang tid påsto de. Når vi hørte på dem forsto vi at det var "alvorlig" ment.

Fredag den 25. april er frigjøringsdag og da er alt stengt. Vi har nok å gjøre med å få APE'n i form. Den har ikke vært mye brukt i det siste så den må smøres og stelles for å fungere optimalt.
Fredagen blir nok en god dag for prøvekjøring.

Vi har allikevel oppdaget noen særegenheter.

Det er ikke batteri og selvstarter. Vel inne i bilen må man først åpne for bensintilførselen. (3% oljeblanding) Deretter drar man ut choken som er plassert delvis under setet. Til slutt drar man i startspaken og hvis alt er riktig utført starter motoren.  Høyre fot betjener fotbremsen til bakhjulene. Venstre fot betjener en pedal som drar vindusviskeren. Manuelt opplegg der i gården.
Ellers er det ratt som på gamle mopeder. Gearskift skjer ved vridning av håndtaket. Fire gear er det å velge i. For å bytte til revers er det en spak plassert nede ved choken. Vi har ikke testet det ut, men kanskje er det da fire gear bakover også?

Fortsettelse følger.....Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Følgere