onsdag 23. april 2014

APEgave

Våre nærmeste vet at Sofie i mange år har ønsket seg en APE.

De fleste som kjennere litt til Italia vet at det produseres scootere som heter Vespa. Vespa betyr veps. Ape derimot betyr bie.
Å møte en Ape på veien er erketypisk italiensk. De finnes i flere størrelser av disse trehjulingene både når det gjelder motor og lastekapasitet. De minste er på 50 kubikk og fart er ikke akkurat det ordet som man tenker på, i alle fall ikke dersom man har en foran seg på de smale bygdeveiene i området.  Ofte ser man slike der det sitter en liten mann og kjører og ved sin side har han en kraftig bygget kone.

I fjor tok vi igjen en på veien mellom Martina Franca og Locorotondo. Det gikk ganske sent i en liten motbakke.

Den ene av de to på lasteplanet la seg ganske flat for å unngå å bli sett, men når anledningen bød seg for en forbikjørsel, oppdaget vi henne.
Det var to damer på lasteplanet, selv om bare den ene synes på bildet. Mennene satt inne i førerhuset. Forleden ettermiddag hadde vi besøk av Pamela som driver Sant'Anna B&B i Ceglie. Hun fortalte at hun nå hadde kjøpt enda et stort hus i byen og skulle benytte sin venn Cosimo Leo til å renovere og gjøre det om til enda et B&B. Vi fortalte Cosimo at vi kjente en annen Cosimo Leo som hadde hus rett nedi veien her. Det var riktig forklarte han, det var hans søskenbarn som var gift med Anna Vita. Han fortalte også at han eide et stykke jord 300 meter fra oss. Der var det mandeltrær. "Plukk så mye du vil" var beskjeden.

Som sagt, Sofie ønsker seg en APE. Ønsket ble formidlet til Cosimo (Mimmo) og Pamela. Allerede neste dag kom der bilder av en som var til salgs for en rimelig penge. Vår tilbakemelding var; "Yess, go for it". (Pamela snakker og skriver engelsk) Dermed var det gjort. Denne APE kommer til vårt hjem.

Nå må jeg lage plass slik at Sofie kan parkere den trygt her hjemme før hun;
  • Lærer seg å betjene doningen via rattet.
  • Øvelseskjører i nærområdet,
  • Lærer seg å rygge og snu
  • Kjører til byen for å handle.
Dette kan bli moro  tenker jeg.

Dette blir min tidlige gave til Sofie's 70-årsdag i august. Forsikring og omregistrering tar Sofie seg av. 

Alt er ordnet. Pamela har sjekket forsikringselskaper for å finne beste pris og snart, snart har Sofie endelig sin APE. 

Jobbing med å lage parkeringsplass er allerede i full gang. 

Fortsettelse følger..................

1 kommentar:

  1. Ser for meg Sofie med styret og ikkje minst alt styret med å få Livar på plass der bak på planet.
    Det blir glædelig hjul og god påske heile året av dette.

    SvarSlett

Bloggarkiv

Følgere