tirsdag 6. mai 2014

Høstetid om våren.

I fjor høst, før vi dro tilbake til Norge sådde vi fave (bondebønner) i grønnsakhagen. De har trivdes i vinter og nå var det tid for høsting.

Det har vært ganske surt vær i det siste, mye regn og relativt kjølig, men det har sikkert vært bra for fave'n. Nå har sommeren meldt sin ankomst og dermed hadde det tørket såpass opp at det gikk an å komme utpå uten å dra med seg kilovis med mold under skoene.

En og annen dag kom vi utpå før hovedhøstingen slik at vi kunne ta noen belger for å spise i rå tilstand. Ferske fave, rett fra åkeren spist i lag med fersk pecorino er en smaksopplevelse som bare må oppleves.

Det ble flere kasser med belger. Alle av en viss størrelse ble åpnet og bønnene tatt ut. Etterpå ble de lagt i en gryte med vann og gitt et oppkok.  Så begynte putlearbeidet. Alle bønner ble gitt et snitt med neglen og innholdet kunne klemmes ut. Kjekt når jobben kan utføres med bar overkropp i solsteiken.


Selve innmaten ble så lagt i glass. Noe ble påfylt olivenolje. (ekstra vergine selvfølgelig) Andre glass fikk først en dose eddik før det det lagt et lokk av olje over. Mesteparten havnet allikevel i plastposer i fryseren.

Som kan tas opp og nytes på kort varsel.
Enten som ingrediens i matlaging, som pure eller, som vi nettopp forsøkte, i stekepannen med fløte i noen minutter, deretter et dryss med ost som smeltet før vi smelte det hele i oss.

Velbekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Følgere