fredag 2. mai 2014

Det skjer så mye....

Det skjer så mye i vår lille verden. 2. mai hvert år er det dyremarked i Ceglie. For det meste høns i alle aldre, men også kaniner, kalkuner og ender. I tillegg til verktøy og utstyr for dyrehold. Siden våre høner nå er to og tre år gamle tenkte jeg at nå var det på tide å supplere litt. Selv om de fire vi har verper hvert sitt egg hver eneste dag vet man jo ikke hvor lenge det varer.  Og det er alltid godt å ha et overskudd å dele med naboer og venner.

Tidlig formiddag dro jeg avgårde i APE'n og fikk kjøpt to nye, 4 1/2 måneder gamle av arten. Bøgvald holdt nesten på å gå fra konseptene, her kom nye damer som overhodet ikke var interesserte i hans tilnærmelser!
Ikke for det, hans tilnærmelser til de andre hønene blir oftest avvist de også. Han har ennå ikke helt forstått hvordan det med forplanting fungerer. Oftest faller han av, de få gangene han kommer så langt som oppå.
Det bedrer seg vel etterhvert som han blir eldre.....APEprosjektet går sin gang. Mimmo beklager at han har hatt så travelt at han ikke har fått undersøkt mer om muligheten til å få montert selvstarter. Dermed blir bruken begrenset. Jeg selv brukte den når jeg dro og kjøpte Intonaco (murpuss) Seks sekker a 25 kilo havnet på lasteplanet og ble transportert hjem. Dette var over maksgrensen for last iflg. bilens dokumenter. Men det gikk bra selv om farten gikk ned allerede før vi nådde begynnelsen av bakkene.

Sofie klarer ikke å starte den, så jeg må trå til med en hjelpende hånd. Men når den først sviver kan hun ta noen turer i nærområdet for å lære seg gearskift etc. Fredag ettermiddag var en glimrende dag for slik prøvetur. Etter lang tid måtte jeg ut på leting. Da sto hun på toppen av en bakke. Motoren var død. Døren fikk hun ikke igjen og når hun forsøkte å skyve APE'n i gang mistet hun skoen...... To damer i en liten mopedbil kjørte forbi henne mens hun stod der. De kjørte nesten av veien av pur forvitenskap over denne "gamle" utenlandske damen med APE.

 Me he inkje meir løye enn det me laga sjøl.... og hun kom hjem i god behold med begge skoene på.

1 kommentar:

  1. Det blir litt Askepott dimensjon også over det hele nå. Var skoen Sofies, eller var det en prins som ville se om skoen passet?

    SvarSlett

Bloggarkiv

Følgere