torsdag 1. mai 2014

Mer APE og "andre dyr".

Det blir en hel føljetong av dette bilkjøpet.

Forrige gang skrev jeg om at vi ikke klarte å stoppe motoren. Mandag kveld var Pamela og Mimmo innom for et annet ærend og da fikk vi sett hvordan motoren skulle stoppes. Det var en godt skjult knapp som Mimmo kunne vise oss som gjorde susen.


Tdligere på dagen hadde jeg vært i Ceglie hos det "offisielle" APE- og Vespaverkstedet;  Moto Leporale Di Leporale Angelo. 

Jeg la fram problemet med at min kone ikke klarte å starte dyret og derfor ville jeg gjerne ha montert en selvstarter. Ikke mulig var responsen. Men jeg kunne godt få kjøpe en nyere modell med både selvstarter og andre fordeler. 

Selvstarterproblemet ble forklart til Mimmo. Han nektet å tro at det var sant og hevdet at han visste om noen som kunne ordne dette. "Jeg sender mail i morgen med nærmere beskjed".

Nå har det gått noen dager uten beskjed, så vi avventer.

I mellomtiden har vi fjernet alle klistremerkene på kjøretøyet. Det var da vi fant navn og telefonnummer til verkstedet i Ceglie. 


I stedet har Sofie fått montert alternativ transport i tilfelle problemer.

For ikke bare snakke bil, kan vi fortelle at vi har fått tyver på besøk. Vi har jo plantet om de spirte kastanjenøttene. Fått dem i potte med god jord, vannet, gjødslet og stelt etter beste evne. En ettermiddag når vi kom hjem etter handletur oppdaget vi at en plante var forsvunnet. Neste dag var en til borte vekk. I lag med mye mold i potten. Denne gang er det ikke tobente, men små brune firbente som forsyner seg.  Nå er det lagt ut små pakker gift med morellsmak i hagen. De konsumeres i stor fart så kanskje vi slipper flere tyeriraid. Småtrærne er nå flyttet opp på pumpehuset, kanskje er de tryggere der. 

Jeg har fått plantet noen flere enn de som ble stjålet så det er ingen fare for bestanden. Om de til slutt blir voksne trær blir en annen historie.


Søndag kveld fikk vi besøk inne i stuen. En stor påfuglspinner fløy inn og etter noen runder i rommet satte den seg på et kaminur. 
De kan ha et vingespenn på opptil 15 cm. Denne hadde "bare" 13,5.

Klokken stoppet! Det er Europas største sommerfugl og var et imponerende skue. 
Endelig har elektrikeren gjort seg ferdig med strømopplegget i garasjen. Nå har vi lys i både selve garasjen og i rommet innenfor. Samt stikkontakt i garasjen. Jeg måtte støpe over røret fra huset og til garasjen. Det ble å satse på ferdigmørtel denne gangen. Og siden vi nå har vi høvelig kjøretøy til å få hjem noen sekker ble det kjøpt seks sekker a 25 kilo. APE'n dro det hjem uten nevneverdige problemer. Skjønt motbakker - da pustet den tungt allerede før den møtte motstand.


I hagen gror det bra. Fave (bondebønner) som i sådde i fjor høst er klar for innhøsting. Flere dager har jeg sittet med bøtter med favebelger og renset for deretter gi bønnene et oppkok før skinnet ble fjernet. Deretter ble de puttet på glass og tilsatt enten eddik med en skvett olje på toppen eller bare god olivenolje. 


Her er hentet en stor bøtte fave....

som blir renset etter alle kunstens regler før de blir gitt ett oppkok.
Deretter blir "skinnet" fjernet og innholdet havner på glass.

Til slutt ser man at av en bøtte fave blir det litt over en halv liter mat. 

Man blir imponert av de italienske husmødre som tar slikt tomodighetsarbeid på strak arm. For å få dette resultatet måtte jeg jobbe i ca 2 timer!1 kommentar:

  1. To timars jobb for eit halvlitersglas fave. 4 timars kjøring med Apen, så får du friskt godt drikkevatn.
    Jobbar som tek tid, set meir spor.
    Korleis er det forresten med eksos etter Apen? For ikkje å seie etter faven då.

    SvarSlett

Bloggarkiv

Følgere