torsdag 7. august 2014

Stille før stormen

Stille før stormen. 
Skjønt storm er vel å ta for hardt i. I alle fall klargjøres det nå til søndagens fest. 44 innbydelser ble sendt ut og 36 har sagt at de kommer. 31 italienere og 5 nordmenn.
Mat er bestilt i Ceglie og når jeg skulle innom for å fortelle endelig antall og leveringssted fikk jeg sjokk. Damen bak disken fortalte at det var umulig å levere buffet på søndag, de hadde allerede fullbooket.  Etter litt om og men forsto damen at bookingen de hadde var min! Da løste det hele seg og jeg kunne puste lettet ut.
Fredag skal de komme med bord og noen stoler slik at våre gjester slipper å stå.
I tillegg må vi på lånemarkedet selv for å få nok stoler. 

Drikkevarer er også innkjøpt, Hvitvin og rosevin hos Cantine di Marco.  Rødvin har vi fått i gave av venners venner. Mineralvann og øl er også på plass, det gjenstår bare kjøling av det hele. Heldigvis har vi venner som har ledig kapasitet i kjøleskapene.  Bestikk, duker og det som hører til - på plass.
Og jeg har vært ute med ryddesagen og laget parkeringsplass på nabotomten. Samt laget parkeringskilt. 

Kaffemaskin skulle vi fått låne hos Auglend's men den hadde fått vannpåfyll der det slett ikke skulle være vann og sluttet å fungere. Heldigvis har Hausken også slikt utstyr og takket være velvilje derfra ble saken løst. I Ceglie finnes det eget kaffebrenneri og dermed blir det førsteklasses råvare til å fylle i maskinen. 

Minuset er at noen vet at vi i grunnen feirer våre fødselsdager. Da kommer det antakelig presanger. Noe vi slett ikke ønsker skal skje.  Vi har jo alt vi trenger og mer til. 
Mandag kommer Anja og skal passe hus mens vi er i Norge og feirer Sofie samt får sett våre nye barnebarn.
Det blir nok mulig for Anja å spise litt fra ett av våre plommetre. Det ser ut som om modningen skjer akkurat mens hun er her.

Pæretrærne er nok litt for langt kommet til å det blir mye å spise derfra.Vi har hatt litt problemer med bilen, og det liker vi ikke når Anja skal kjøre den.  En varsellampe og tekst om at motorstyringen var feil. Vi var innom bilverkstedet i dag formiddag, fikk konstatert at det var en lekkasje i forbindelse med turboen. Vi fikk beskjed om å komme tilbake kl. 15 og kl. 15:20 var det hele ordnet. Delen som ble skiftet kostet € 73,- Totalprisen ble € 100,-  Minste føre med slike utlegg.

Forresten, forleden kveld var jeg nedom hos nabo Pasquale et lite ærend. Da fikk jeg beskjed om å dra rett hjem igjen og hente Sofie. Sønnen Raffaele fylte 39 og feiringen måtte vi selvsagt være med på.
God mat, god drikke, gode venner og høy stemning. Livet er ikke bare en dans på roser, det er også en lek.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Følgere