fredag 7. august 2015

Kjøkkenarbeid

Vårt kjøkken er fra 2004. Det er i alle fall produsert i februar 2004. Sannsynligvis installert da også.

Vi har alltid lurt på hvorfor de ikke har ført avsuget fra kjøkkenviften ut i friluft, men latt luften resirkulere via et filter.  Det skulle være lett å få det til slik mente vi. På siden av luftkanalen så det ut som om det var forsøkt å bore et par hull. Som ikke var gjort ferdig.

I dag tenkte jeg at nå, Livar er det på tide å få gjort noe med dette.
Først måtte tykkelsen på veggen måles. Mine bor var for korte for å bore gjennom 50 cm vegg. Heldigvis er det et normalt problem her i området og jernvarebutikken som jeg besøkte hadde 60 cm bor på lager.
Vel hjemme satte jeg i gang. Først demontering av - hva skal man kalle det - stigerøret? Samt en hylle. Deretter boring av mange hull. Mye støv og graps kom inn og selv om støvsugeren var i bruk samtidig med boremaskinen ble det mye støv.

Det gikk relativt greit, men jeg så snart at det krevdes meisling i tillegg til boring.

Meisel hadde forsvunnet når tyver var på besøk, så en ny tur til en "Ferramenta" var påkrevd. Der fikk jeg også tak i deksel til å plassere utvendig.

Til slutt ble de påbegynte hull fra 2004 tettet med gips,
I det gamle "stigerøret" var det åpninger som skulle slippe ut den filtrerte luften. Disse måtte tettes og løsningen ble tomme ølbokser som ble limt fast. Dermed ble det ingen fargeforskjell.  Man tager hva man haver.

Veggen ble malt og "stigerøret" ble montert igjen.
Til slutt - silikon til å tette alle sprekker langs metall og vegg.


Nå har vi en skikkelig kjøkkenvifte.
I tillegg håper vi at alt fett og sånt som tidligere ble resirkulert i den gamle løsningen nå havner ute i stedet for å legge seg på skap, hyller, møbler etc.

Det var stort sett en hel dags arbeid, men verdt innsatsen.

Forresten, det ble en halvtimes tid med Lamborghinien i bakhagen tidlig om morgenen før den verste varmen satte inn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Følgere