torsdag 6. august 2015

Nedpakking

Av helsemessige grunner må vi være i Norge i høst. Derfor er klargjøring til høst og vinter i gang. 

En av de viktige tingene er å passe på at alle kommunale skatter og avgifter er betalt. Dermed ble det en tur på kommunehuset for å få beregnet hva som skal betales. Det var to damer på kontoret; Maria og Angela. De samarbeidet om å få gjort jobben. Kvernen maler langsomt her i Ceglie, ikke bare i Italia. De brukte ca tre kvarter på å beregne IMU terreni for 2014 og 2015 , TASI  og TARI for 2015 .​ Resultatet ble syv innbetalingsblanketter. 


Heldigvis er vårt hus såkalt "prima casa" slik at vi ikke betaler IMU for huset, bare for tomten. Andre som eier feriebolig har såkalt "seconda casa" som betyr at skattenivået er vesentlig høyere.

En annen oppgave er å olje utebordet. Nå når vi endelig har fått skygge utenfor er det en lett oppgave. 


Problemet her er ofte at det er for varmt. Oljen tørker som en hinne oppå treverket uten å trekke inn. Men, torsdag var det "bare" 31 grader og høy luftfuktighet så da blir resultatet bedre. 


Jeg har også tenkt at det kunne vært greit å lære litt mer italiensk og har vurdert om jeg skulle gå på kurs i høst. Språkskolen Allora har kurs i mange byer, deriblant Stavanger. Mitt problem blir eventuelt å velge nivå. 
Vi har jo hatt hjemmeopplæring tidligere av en som skal være lærer på kurset og det var nyttig. Kanskje det blir enda mer nyttig når kunnskapen blir oppfrisket.

Geir fyller 60 om en ukes tid. Da er det på plass med en gave fra oss rogalendinger som har mest omgang med han. Det ble et skilt som havnet på veggen i Villa Felizia. Gaven ble overrakt noen dager før selve dagen, slik at også Anne Marie kunne glede seg over skiltet før hun drar til Norge dagen etter Geirs fødselsdag den 18. august.. 

Gaven som er fra Gaute og Lill-Karin, Terje og Målfrid samt oss falt i smak. 
Det er kjekt å kunne gi noe som mottakerne blir glade for. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Følgere