lørdag 1. juli 2017

Trearbeid.

Når Geir kom nedover og fikk parkert bobilen på tomten sin så måtte jo Skodaen hentes fra sitt oppbevaringssted hos Pasqualone og Meggi.  Selvsagt betød det at vi måtte inn på kaffe og sånt. Under duken på spisebordet åpenbarte det seg et hjemmelaget bord. Meggi kunne fortelle at for ti års tid siden var det et gammelt oliventre som hadde blitt felt av lynnedslag.  Treet ble transportert til Oria for oppsaging og etter ti år var det tørt nok til videre bearbeiding.  Det var rett og slett nydelig.

Forleden fikk vi levert pelletsovn. Og den var trygt plassert på en liten pall.  Her i området blir ikke ved av noe slag kastet og jeg så at tre tykke planker i pallen så interessante ut.
Jeg har forskjellig verktøy, kjøpt inn for en billig penge i årenes løp. Bl. annet el-høvel og el-pussemaskin.
Pallen ble demontert. Plankene ble høvlet på sidene, limt sammen og snudd opp-ned. Her ble det skrudd fast tverrpinner. Etter en tid, ikke lenge i denne varmen og lave fuktigheten var all lim tørket. Tvinger ble fjernet og det elektriske maskineri satt i arbeid.  Lakk hadde jeg fra tidligere snekkerarbeid og til slutt kunne resultatet offentliggjøres.
Det kommer på ingen måte opp mot inspirasjonskilden hos  Pasqualone og Meggi, med tatt erfaringen i betraktning er jeg ganske fornøyd.  Til slutt ble det lagt en kant rundt, fortsatt av materialer fra pallen.  Neste problem som naturlig følger er selvsagt, hva med understell. Det må jo passe min kjære Sofie slik at hun har noe å legge solbriller, bok, vannglass, lommetørkle og alt ellers damer trenger mens de sitter ute og leser. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Følgere