mandag 3. juli 2017

Intonaco og sånt

I de par siste årene har det vært lite utvendig vedlikehold på matrikkelen. Bl. annet har murene ut mot veien lidd vondt.  Når jeg var her i fjor høst hadde jeg problemer med ryggen. I påsken var det ikke gunstig vær. Nå endelig er det passe temperatur til å jobbe med prosjektet.

Intonaco ble innkjøpt der lokalbefolkningen sier at kvaliteten er best. Så da har jeg ingen unnskyldning for å utsette arbeidet lenger. Gammel øks og høytrykksspyler ble brukt for å få fjernet gammel løs puss og dermed ble det klart for en ny omgang.


Etter noen få timers arbeid er det klart for kalking.
Intonaco er en blanding av kalk og sement. Selges i ti kilos sekker til  € 2,50 til € 3  alt etter hvor den skal brukes. Tilsettes vann, legges på og vannpusses. Etterpå skal det kalkes.
Kalking er et kapittel for seg. Kalk selges også i sekker, men de er laget av plast og inneholder kalk som har en konsistens som mest kan sammenlignes med tannpasta.  Den skal også tynnes med vann før påføring og hvis man er heldig med konsistensen, temperatur etc, vil overflaten holde seg pen i mange år.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Følgere