tirsdag 30. april 2019

Farlig å lese blogger

Det kan være farlig å lese blogger. Det kan endatil være farlig å lese denne bloggen. Selv om den i grunnen var opprettet for at kolleger kunne følge med hva den galne Livar drev på med. Og som etterhvert fungerte som en dagbok for oss selv. 

Faren ligger i at lesere kan få lyst til å oppleve det samme som oss. Oppleve et Italia som er fjernt fra Toscana og norditalia.(som de aller fleste nordmenn tenker på når de tenker Italia)  Som en italiensk venn sa; i nord ser man på lommeboken, i sør ser vi på mennesket. Nå vil jeg ikke umiddelbart tro at det er sant, men vi vet at det er slik her. Varmen er ikke bare fra sola, den er i høy grad også fra menneskene. 

Når det er sagt. det er etterhvert blitt mange nordmenn som får seg enten permanent, eller feriebosted her i Puglia. Kanskje flest rogalendinger hittil, men også andre nordmenn. Nå vet vi om enda et par som tenker på å tilbringe pensjonisttilværelsen her.  Vi har blitt litt involvert i letingen.  Ikke langt fra oss ligger en eiendom som kunne passe de fleste. Tre soverom (to med dobbeltsenger) , bad, stor stue og kjøkken. Pluss pizzaovn,  40 kvm overbygget terrasse med grillplass,  to utekjøkken og av alle ting, en tennisbane som sikkert holder internasjonale mål. 

Alt følger med i handelen.  Endatil likøren i veggseksjonen. 

Prisen er ikke uoverkommelig; € 82.000 pluss omkostninger. 

Valgets kvaler, for rett ved siden av ligger et trullokompleks, også klar til umiddelbar innflytting.  Trulloer er i utgangspunktet i en annen prisklasse.  De er den tradisjonelle hustypen her på landsbygda og påstås å være svale om sommeren og varme om vinteren. Det skyldes byggemåten. De er bygd i stein og veggene er metertykke og vel så det. 
Vi har sjekket eiendommen på utsiden, men nå kom eieren og gjorde klar til visning. Det var dekket både ute og inne. 

Enken hadde gjort hva hun kunne for å vise eiendommens beste side. 

Vi kan trygt si at det hadde lykkes.  
Hun var blant de av oss som ikke er jegere, men sankere. 
(there is two groups; hunters and gatherers)  Ikke at det var stygt, men det var nok mer enn tilstrekkelig.  Megler sa at det nok var mulig å få med mye møbler og ting i handelen siden hun nok hadde fullt opp i begge leiligheter.




Hun var forøvrig helt i hundre når hun fikk vite at vi var nordmenn.  Hun hadde vært på cruise i de norske fjorder, vært innom både Stavanger og Bergen i fjor sommer og kunne ikke skryte nok.  

Jeg tok megleren til side og spurte mer om prisen som i utgangspunktet var € 135.000, om det var mulighet for at prisen var "trattabile"; forhandlingsbar.  "Vent noen uker" var svaret. Så vil enken forstå at hun kanskje har for høye forventninger. Deretter kan man forhandle om innbo som skal følge med. 
For nordmannen som var med og som var på husjakt var nok utgangsprisen for høy. Men for andre nordmenn som er på leting kan dette være midt i blinken og vel så det. 












1 kommentar:

  1. Kjekt å lese, og kjekt å se at vi på et vis er med i bloggen. Så får vi se hva som skjer i løpet av de neste par måneder...

    SvarSlett

SLUTT

 Så er eventyret over.  Etter at paret fra Belgia trakk seg fra handelen satte megler i gang igjen.  Vi ba ham sette opp prisen til 110.000,...