torsdag 25. desember 2008

Maten i Puglia

Maten i Puglia er verdt et eget kapitel. Puglia har stor produksjon av mat og vin. Og regionen er omgitt av hav som gir et rikt fiske. Alt dette påvirker maten i regionen. Tradisjonelt har regionen vært et fattig område der mesteparten av befolkningen har vært sysselsatt i landbruket. Her blir lite eller ingenting importert eller innført. Lokale råvarer står sterkt og nytes når det er sesong. Ofte kan man se at folk går langs veier og på udyrket mark og samler urter og viltvoksende grønnsaker, sopp og lignende.
Det er et rikt utvalg av spisesteder, alt fra fancy enotek til bestemors trattoria. De fleste har meny til gjestene, men mange spør ikke, du får servert det som er på dagens meny. I mengder.
Puglias mat er smaksrik og kanskje uvant for norske sarte ganer. Men etter en tid vennes man og opplever måltidene som høydepunkter. Både maten, vinen, omgivelsene og folket gjør måltidet til en fest.

Åpningstidene er litt spesielle for nordmenn. Lunchen er grei, den får du fra 12-13 og et par timer utover. Deretter åpnes det for middag kl. 20. Ikke ett minutt før. Og nå er alle velkomne. Familer med barn, gamle og unge, alle koser seg med mat og drikke.
Og til en pris som på en norsk pølsebu.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Følgere