torsdag 25. desember 2008

Puglia


Vår eiendom ligger i Puglia, en region i Italia. Puglia har litt over fire millioner innbyggere (sjetteplass i Italia) og har et areal på 19364 kvkm, litt mer enn dobbelt så stort som Rogaland. Puglia er igjen delt inn i fire provinser; Foggia, Bari, Taranto, Lecce og "vår" Brindisi som igjen har 20 kommuner.  
De fleste andre steder i Italia finnes det en mengde landsbyer omgitt av jordbruksland. I Puglia finnes det nesten ikke landsbyer, bebyggelsen er spredt og hver eiendom har sitt eget jordstykke. Slik minner det mer om Norge. 

Men med så stor befolkning på såvidt lite område sier det seg selv at det allikevel er mange byer.  Hvis man tar utgangspunkt i vårt hus og kjører max 25 km, finnes det 13 byer av varierende størrelse. Alle med sitt særpreg og sitt ukentlige marked.

Puglia har lite regn, i gjennomsnitt ca 400 mm/år. (gjennomsnitt for Norge er ca 1100) Især sommeren er tørr og det kan gå måneder uten en regndråpe. Vann kommer i viadukt fra naboregionen; Basilicata, renses og brukes som drikkevann i byene. På landet utenfor byene må det samles regnvann i cisterner. 
På tross av lite vann er Puglia en meget fruktbar region. Puglia er den regionen i Italia som produserer mest olivenolje, korn og vin. Det påstås at 10% av all vin som konsumeres i Europa, kommer fra Puglia.
Det anslås at Puglia har ca 50 millioner oliventrær!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Følgere