søndag 14. desember 2008

Naboer og venner

I området er det noen fastboende og noen feriehus.  Av fastboende er Pasquale og Vita (54 og 52) de viktigste.  De er bønder og driver et lite bruk noen få hundre meter fra oss. De har et par griser, noen høns og kaniner og så står det en hund buntet til nesten hvert tre på eiendommen. Og så har de noen bur med kanarifugler og et par katter.  
De dyrker sine egne grønnsaker, dyrker oliven til egen olje, druer til egen vin etc. Pasquale snakker en lokal dialekt og kan være vanskelig å forstå, det er noe lettere med Vita. 
De har to sønner, den ene er gift og bor med kone og nyfødt barn  i Grottaglie, den andre; Martino arbeiderhos Enel, men bor hjemme. 
Her kan vi gå med alle problemer som kan tenkes å dukke opp. De er utrolig hjelpsomme, vennlige og gjestfrie. Pasquale stiller opp og slår graset framfor huset før vi kommer og skaffer en bonde med traktor til å pløye bake huset.Pasquale


og


VitaPå sørsida av huset er det en feriebolig; trullo som tilhører to pensjonerte lærere fra Grottaglie, Lina og Mimmo.  De bruker trulloen nesten daglig, men overnatter sjelden. Hver gang de er der, får de lunchbesøk at datteren; Anna Lisa som også er lærer (i Martina Franca).Mimmo
Lina


I tillegg har vi også Maria og Pietro. De har hus i Ceglie messapica og et lite småbruk på ca 40 mål litt lenger opp i veien. De stikker innom av og til, han med en flaske vin eller grønnsaker o.l. De har drevet og levd av denne gården tidligere, men er nå pensjonister.

Francesco og Cira fra Grottaglie traff vi helt tilfeldig.  En dag da den gamle bilen vår ikke ville starte, stoppet jeg Francesco og han kjørte att og fram til Villa Castelli for å skaffe nytt batteri. Siden har vi hatt kontakt, kjensidige besøk etc. De har en lamia der de dyrker frukt og bær, ca 2 km fra oss.

Guido får eget kapitel.

UVENNER 
har vi også, selv om vi ikke vet hvem de er.  Høsten 2008 hadde vi innbrudd i huset, tyver tok TV, motorsag, plenklipper etc. 
Heldigvis har vi godt forsikringsselskap som ordner opp økonomisk, men det betyr ekstra arbeid for oss og andre. Guido ordnet opp og fikk fikset døren etterpå, vi får ta oss av finryddingen i mars.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Følgere