mandag 23. mars 2009

Våren kommer


I dag 23. mars stikker de første spirene av kålrabien opp fra jorden. Ett ungt aprikostre er allerede avblomstret, mens det gamle ikke har begynt blomstringen.  Ett nytt plommetre står i fullt blomsterflor, det samme gjør alle mandeltre fortsatt.  Morelltrærne står med sprengfulle knopper, skal vel bare ha noen grader mer varme før de springer ut. Det blir spennende å følge med, det er første gang vi er her så tidlig, men det er vissnok en av de seneste vårer på lang tid. 

Det er fortsatt kaldt, men det betyr vel bare at avlingene blir ekstra gode i år.   Temperaturen sliter med å kome over ti grader, selv om solen skinner. Men det er en kald nordavind som gjør det utrivelig ute.  Selvsagt er vi ute, vi går på marked to-tre ganger hver uke. I dag, mandag har vi vært i Cisternino der det er ekstra gode tilbud på bukser. Livar fikk to par for totalt € 20. Sofie ga € 15 for ei,  men i tillegg fikk hun kjøpt garn av alpakka som hun skal strikke med. Vi var også innom i banken for å ta ut penger og få oss et kort å handle med.  

Og nå har kvelden og mørket senket seg. Vi sitter inne og nyter kjeks med smør og parmaskinke samt et glass primitivo.  Solen er akkurat gått ned og Livar har vært en tur i nærområdet og stjålet rosmaringreiner som skal forsøkes som stiklinger.  


Tirsdag 24 er neste skritt i produksjonen av Limoncello.  Nå skal sitronskallet siles fra og det kokes sukkerlake.

Det blir spennende om dette blir noe å by på gjestene som stikker innom. Det er like vanlig her å by på et lite glass Limoncello som å by å en kopp kaffe.

I dag har været vært bedre, vinden har snudd til sønnavind og Livar har vært ute med høytrykkspyleren og begynt jobben med å klargjøre til kalking.

Sempre lavoro.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Følgere