torsdag 23. april 2009

Regn!

I fjor (2008) var det nesten ikke regn fra mars til september. I årets første fire måneder har det til nå regnet mer enn normalnedbøren for et helt år. 

På cirka en time i dag kom det ca 30 mm nedbør. Grønnsakhagen stod delvis under vann. Tomatplantene stod "til knes" i vann. Og det er et sted der det er godt drenert! Men det står ikke lenge på. Etter relativt kort tid med oppholdsvær og sol, har alt vannet sunket ned og det øverste jordlaget sprukket opp. Nesten som vi ser på katastrofebilder fra Afrika.  Dette bildet er tatt to dager etter regnet.


 Og halvannen time etter at regnet begynte, er det nesten slutt. Overvannet i grønnsakhagen er borte og nå slipper vi å vanne på en lang stund.  Kanskje bare zucchini'ene må få en dose nå og da.

En annen fordel med regn er at cisternen fylles opp. Bare i dag kom det ca 2400 liter (blir det ikke det når det kommer 3 cm vann på 80 kvadratmeter?) og nå er den nesten full igjen.  Herlig.

Og rett før regnet, satt Sofie ute i solstolen med bok og strikketøy. Her skifter det fort. 

Det rare er at vi ikke mistet strømmen. Av erfaring forventer vi at strømmen forsvinner når det er torever og regn og vind. Men i dag beholdt vi både strømmen, internett og mobiltelefonsignaler.

Vi har lagt ut en filmsnutt på webalbumet som viser intensiteten av regnet i dag.   

Og jeg har sjekket morelltrærne for utvikling av frukten.  
Det ser ut til at vi kan spise oss mette på moreller og fortsatt ha rikelig igjen til sylting. 
Og fuglene kan vel også få spist endel, selv om det er hundrevis av andre morelltre i området.

Vi gleder oss.


Og Sofie baker brød. Nå har hun fått bedre dreis på det enn i begynnelsen. Mjøl her og i Norge er to vidt forskjellige ting.

I loffen blander hun inn ost (ricotta) og bruker store kvanta olje. (ekstra virgin) Så blir de gode også. Grovbrøda må klare seg uten ost. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Følgere