lørdag 18. april 2009

Arbeid og kvile ommanidom


Våren er kommet langt her nå.  Syriner som i Norge begynner å blomstre i begynnelsen av juni, er nå snart avblomstret.
Det vokser og gror i hagen. Tomatene er allerede ca 25 cm høye. Potetene har dukket opp, salaten, mainepene, kålrabien og andre ting vi har plantet og sådd er i stor vekst.  Men jeg tror nok at de lokale bønder rister på hodet av oss "småbrukere".  Vi var innom hos Pasquale med sydrer i går og han viste oss tomatstykket sitt.  Det er vanskelig å vite nøyaktig, men vi tror han hadde et halvt mål tomater! Nesten alt lages til pomarola eller Passata di Pomerolo; tomatpure.   Og i tillegg har han masse grønnsaker av alle slag. Vi var innom i dag også med dyremat og som takk kom han med en bukett tulipaner til oss i kveld. 

I det siste har Livar gjort ferdig pergolaen, og nå har vi lagt grunnlaget for et bord som vi skal ha ved siden av grillen.  

 
Vi har bestilt en marmorplate som skal ligge oppå og litt over kantene.  I midten har vi lagt fire keramikkfliser, så får vi litt plass til redskaper også. 
Heldigvis kunne jeg bruke hele steiner til dette. Det var ganske stritt å sage steinene som skulle ligge på toppen av søylene.

Og så er fundamentet forsiktig kalket slik at det er  hvitt. 

Marmorplata får vi på mandag og hvis været holder kommer den på plass da.

Det ser forøvrig ikke så lovende ut med været. Vi kan får regn! Det meldes om opptil 15 mm nedbør i løpet av de neste dagene. I dag har det imidlertid vært strålende.  Kortbuksevær igjen.

Jeg satte termometeret bak stolen når jeg satt ute og leste i ettermiddag. Det viste over 29 grader, men da hadde sola varmet opp jorda. Det er nok mer reelt med et par og tjue.

I tillegg fikk vi kjøpt mer å ha i hagen. Grønnsakhagen ble supplert med 10 pepperoni (dolce) Igjen til latter av Pasquale som selv hadde plantet 100 i dag.
Og så fikk Sofie mer blomster. Vi er så gode kunder hos blomsterhandleren at vi fikk en på kjøpet i dag. Ikke for det, prisene er ikke akkurat avskrekkende i utgangspunktet.  Så får vi se etterhvert hvordan de trives, både fuchsia og andre vakre blomster

Kvelden ble benyttet til prøveeting. Vi må finne ut hvilken restaurant vi skal benytte når den store dag kommer i august. I kveld var det Cibus som skulle prøves.  Ca. ni minutt ute i videoen som ligger på bloggen,  fortelles det om Ceglie Messapica og der er også innslag fra Cibus. Restauranten falt i smak og er foreløpig rangert som førstevalg.

Mandag var marmorplaten klar for henting og med forente krefter, fikk Sofie og jeg den på plass etter å ha lagt festemasse på toppen av steinene.
Det ble ganske pent og sikkert veldig praktisk når grillmesteren er i aksjon. 

I tidens fylde kommer det nok en vask også bak grillen, slik at grønnsaker og slikt kan klargjøres ute før grilling.
Vasken har vi, det er bare fundament som må på plass. Og det kreves spaing og steinfylling før støyping og muring.  Sempre laovoro.

Det var varslet regn i dag på alle værstasjoner, men det har vært flere og tjue grader, strålende sol og velstand.    
Mer hagearbeid ble unnagjort, planting av blomster og vanning av det som er i vekst.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Følgere