fredag 15. mai 2009

Calce e terra

Hus og murer må kalkes. Vi har brukt noen timer på kalking av murer som ikke ble kalket i fjor og som var ubehandlet, men selve huset må også få et strøk. Særlig nord og vestsiden trenger en omgang.  Men arbeid med kalkkost og rulle er ikke yndlingsbeskjeftigelsen til to gamlinger, hvorav den ene har leddgikt.  
Mens jeg stod og arbeidet på vestsiden på torsdag 14. mai, fikk jeg nok. Evig nok.  Dro inn og spurte om noen av mine barn ville komme og gjøre jobben for oss.  Først til møllen etc.  Lisa vant trekningen og drar fra Stavanger tidlig om morgenen 17. mai og blir til 26.  Kalkingen bør hun klare i løpet av tre dager, dermed blir det noen dager til avslapping, shopping og alt det andre ungdommen prioriterer.  Neste år får det bli en av de andres tur og da kan vi også planlegge litt tidligere slik at ferieforespørsel kan sendes i god tid.
Heldigvis ser værmeldingen bra ut.  I dag, fredag 15. har det vært kaldt! Bare et par og tjue grader og vind. 
Vi begynte tidlig i dag med prosessen å tømme bassenget. Det var for mye grøpp i vannet til at vi kunne bruke det en sesong til.  Men det tar tid å tømme 21000 liter med hageslange og hevertprinsipp.  Vi har god bruk for vannet som tømmes, alt benyttes til vanning av grønnsakhagen.  Jerdfreseren har fått arbeide et par dager, og fire nye såbed har blitt klargjort bak huset.  Der er sådd bønner, artisjokk, salat og paprika, satt poteter og plantet 15 jordbærplanter, maineper og artisjokk er tynnet i grønnsakhagen og overskuddet plantet i nye bed.
Det er snart et lite småbruk her.  
Men jorda er full av småstein, så under og etter fresing må stein hentes og fjernes. Deretter blir det steinrive for å gjøre alt slik det skal være.  Nå er det bare å vente på at frøa spirer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Følgere