tirsdag 19. mai 2009

Lisa er her og arbeider.

Lisa kom 17. mai om kvelden.

Tidligere på dagen hadde vi vært på 17.mai lunch i Trulli Pernoll, eiendommen til Signe og Gaute Birkeland.  God mat i trivelige omgivelser og trivelig vertskap. Sol og varme hele dagen.

Flyet som Lisa kom med var rett og slett for tidlig ute og vi som hadde belaget oss på en del venting, ble overrasket.  Når flyet var meldt ankommet, var Lisa allerede blant oss, inklusive bagasjen.  Og bagasje var det ikke mye av. Det blir mer spennende å se hvor tung bagasjen er på returen.


Hun har nå kalket i to dager, men kun i korte perioder. 


Sterk sol og mye vind gjør at hun må ta det litt rolig for ikke å bli solbrent og for ikke å få kalk i ansiktet. Men det er dager nok å ta av.                                                                                                                                                                               Lisa kalker veggen fra bakken.


Og fra taket.Onsdag morgen blir det i alle fall ikke kalking uansett vær og vind, da er det marked i Martina Franca.  Pengene brenner og det renner over med fristelser.
Men, hvilken vits er det i fristelser hvis man ikke gir etter for dem?

Mandag 18. mai var bassenget tømt for gammelt vann, grus og mold som hadde kommet i løpet av vinteren. Og vasket med såpe og høytrykkspyler.
Jeg brukte vannslangen som hevert, dermed fikk alle nye og gamle planter rikelig med vann. Men det tok tid.  Mange dager med sildring.

Om kvelden dro vi til Martina Franca for å sprade litt i byen. Og for å spise. Etter antipasta de la casa, hadde Lisa bestilt en Pizza.  Hun oiet seg når den kom, hun var jo nesten mett allerede.Men hun klarte det - nesten.

Tirsdag 19. kl. 09;00 kom tankbilen med nytt vann og fyllte i bassenget. 20000 liter.   Det vannet holdt 16,1 grad.  Kl. 16;00 samme dag hadde temepraturen kommet opp i 20 grader. Hvis det fortsetter slik, går det ikke lenge før legemet kan dyppes for en velfortjent avkjøling.

Torsdag ettermiddag er huset ferdig kalket.
Nå gjenstår litt av muren. Særlig den ut mot veien trenger et strøk for å bli så vakker som den bør være.

Og når været er slik som nå, er dusjen inne overflødig når kalk skal skylles av kroppen.

Men bassenget lekker.  Så om kvelden dro vi til Auchan og Leroy Merlin i Mesagne. Vi fikk tak i tape som sannsynligvis kan brukes til tetting. Og så kjøpte vi ny støvsuger. Den gamle har sagt godnatt og er kastet.  På hjemvei var vi innom hos Guido m.fam. i San Vito dei Normanni. 
Fredag forsøkte vi tetting, men det gikk ikke.

Fredag 22. mai, morgenen, har jeg tatt en runde i grønnsakhagen og vurdert situasjonen;
Ertene begynner å blomstre
Bønnene står fortsatt i full blomst
Mainepene og kålrabien- de største er som bordtennisballer. 
Zucchini - den største er som min lillefinger
Tomatene har mye kart, den største som ytterste ledd på lillefingeren.
Pepperoni begynner såvidt å blomstre

I bakhagen spirer nysådde bønner og cicoria. (se bildet)

Mainepene som ble plantet etter tynning i et annet bed, overlever og trives. 

I dag kan vi plukke egne moreller rett av trærne! Vi har fire store og to små, så det blir mye spising og mye sylting nå framover.

Fiken har nådd voksenstørrelse og nå venter vi bare på at de skal bli modne. Det går nok et par-tre uker til.
Morbærene begynner også såvidt å modnes.

Nedturen er at vi har fått svartflekksopp på mange av trærne. Vi har sprøytet to ganger allerede, men det ble kanskje for seint for pæretrea.  Vi får se etter hvert.  

Rosetreet har i alle fall blitt berget fra soppen - og står i fullt flor. Vi må bare passe på at vi vanner nok.  Nesten 30 grader og litt vind gjør at det tørker veldig fort ut.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Følgere