lørdag 6. juni 2009

Sosialsystem og naboer

I dag var vi innom hos Cosimo og Anna Vita. De bor ca 400 meter fra oss og er naboer til Pasquale. Cosimo er jevngammel med Livar, Anna Vita noe yngre. I stua satt også hennes gamle mor. 83 år gammel, pleietrengende og alzheimerrammet. Hun måtte sitte fastspent i en rullestol, støttet opp med puter.
Dersom de skulle plassere henne på institusjon, måtte de pårørende betale.
Anslagsvis ca €.2000 pr måned! De har de ikke råd til og dermed måtte Anna Vita og hennes søster dele på omsorgen. En måned hos hver av dem. For dette fikk de €.400 pr måned i omsorgslønn.
Cosimo er pensjonist, dermed kunne Anna Vita fortsatt jobbe noen timer deltid pr uke. Det er når man hører slikt, at men blir glad for det norske helse- og sosialvesen. På tross av hva FrP påstår, har vi i Norge et godt system.

Cosimo er forøvrig flink med hendene. Han kjøper/får brukt material og av dette bygger han benker, bord og stoler. I tillegg til blomsterkasser og annet som materialene rekker til. Han har bygget spisebordet inne, hele kjøkkenet, hyller og skap. Han påstår han er heldig, han har en venn som har en stor sirkelsag, dermed kan store trær bli planker og bord.

Det er koselige mennesker, velutdannede og oppegående. Og nå, etter to "sesonger" i Italia, kan vi kommunisere. De kan ikke annet enn Italiensk og når det butter imot for oss, tyr vi til penn og papir. Og vi klarer oss. Vi kan anbefale bøker som de bør lese, bl.annet Stieg Larsson som nå er oversatt til Italiensk og selges som paperbacks.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Følgere