lørdag 25. juli 2009

Besøket er over

Helen reiste tilbake til Bergen i morges. Allerede før 9 var temperaturen over 35 grader og hun har opplevd mye varme i den uken hun har vært her. To dager ble det stort sett innedager med AC'en på full guffe.
Ellers har vi vært på markeder, både i Cisternino og Martina Franca.
Det i Cisternino på mandag var helt nødvendig,


Helens koffert hadde fortsatt ikke kommet fram og det måtte kjøpes klær. Etter innkjøpene fikk vi beskjed om at kofferten var kommet. Jeg spurte om vi kunne få den ut uten kvitteringen og uten pass og fikk svar om at det var helt ok. Det var det ikke. Det ble endel om og men og diskusjoner, men til slutt fikk hun kofferten med seg.


Vi har vært ute og spist nesten hver kveld. To av stedene vi spiste hadde vi meget gode erfaringer med fra tidligere besøk, men det hadde skjedd endringer, enten med eierskap, kokk eller servitører. Det ble to gedigne nedturer.

Oppturen er alltid Cibus og Osteria Pugliese i Ceglie Messapica. Cibus er en av de "store" restauranter i Ceglie og Osteria Pugliese er en av de små. Cibus sine antipasti er 5-6 i antall, OP serverer 10-15. Vinen hos Cibus kommer i flaske og er meget god, hos OP kommer den i mugge og er god.
Cibus sin regning kom på € 70, hos guttene på Osteria Pugliese kom den på € 27. Vi blir tatt vare på hos Cibus, men ønsket velkommen med varme håndtrykk både ved ankomst og avreise hos Osteria Pugliese.
Men luch hjemme kan også være opptur.

Men best er det i bassenget på varme dager.

Vi var og på besøk hos noen av våre venner i området. Casaterra hadde "happening" med kunstnere fra mange land og et besøk der stod på plakaten.
Interessant. Vi var også innom lamiaen til Francesco og Cira
og selvsagt Pasquale og Vita samt familien Pagliara i San Vito dei Normanni.

Vi tror at Helen koste seg, både med stedet, markedene, maten og våre venner som vi besøkte. Med turer i gamlebyene i både Cisternino, Locorotondo, Martina Franca og Ceglie Messapica.


1 kommentar:

  1. Hei,hei til Livar og Sofie..
    Jeg tror nok Helen vil huske dette..Og vi ogsà...(alle oss) dette velsignede rolige, kaotiske italienke livet, med varme fra "natur" og mennesker...
    Hilsen fra Mondragone.....

    SvarSlett

Bloggarkiv

Følgere