fredag 17. juli 2009

Stadig varmt

Vi har det varmt. Utrolig varmt. Termometeret holder seg mellom 30 og 35 hver dag og vannet i bassenget holder 34-36.
Det er jo bra, det er jo delvis derfor vi er her, men for mye av det gode.................

Kjøleanlegget i stua går nesten døgnet rundt. Da blir det ca 24-26 inne og vi kan kjøle oss der. Ellers blir det å dyppe seg leeeenge i bassenget.

Arbeid ute blir det så som så med. Det siste treet er felt, men å dele bare èn kubbe gjør at svetten driver. Og faller ned på brillene slik at synet forsvinner.

Matlysten er dårlig i slik varme. Men det går ikke mye energi til å holde kroppstemperaturen oppe, og aktivitetsnivået er lavt. Kanskje trenger vi ikke så mye heller da. Men det går med endel drikke. Litervis.

Fredag dro vi til Fasano for å sjekke flyttbar AC for bruk på soverommet. Men, det viste seg at den minste de hadde dro to kilowatt og dermed er det utelukket. Vi har bare 3,5 KW å rutte med totalt. Det er akkurat som i Norge da jeg vokste opp, man måtte følge med på måleren. Her er det ikke måler som viser forbruket, men dersom vi bruker for mye, går sikringen. Og det er bare èn sikring for all strøm. Rart og uvant.

Men i stedet for AC kjøpte vi planter.


Når treet er borte, trenger vi noe i stedet for å stoppe innsyn. Vi fikk tak i slyngplanter som kan klatre oppetter muren og i sprinkelverket over. Vi får bare håpe de overlever. De skal i alle fall få vann nok en stund framover. Men plantingen var stri. Hakking i tørr jord, hard som betong, vanning før planting og vanning etterpå.

Lørdag kveld kom Helen på besøk. Torhild skulle også vært med, men hennes sønn havnet på sykehus og ble utskrevet i relativt dårlig forfatning på fredag. Sykepleier- og morsinnstinkt slo til og Torhild valgte å bli hjemme. Men det kommer vel flere anledninger.
Men som forventet, kom ikke Helens bagasje fram. Det har hendt med oss tre av fem ganger når vi har reist med KLM/Alitalia så det var ikke noen overraskelse. I tillegg kom hun med som "stand-by" passasjer på et tidligere fly. Og det gjorde det antakelig ikke lettere.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Følgere