fredag 7. august 2009

Travelt med besøk

Det er alltid travelt med besøk.
Så også nå. Livars døtre som har kommet til oss for å feire 60-årsdagen, har fått penger å shoppe for. Og her i området er mulighetene legio.

Først og fremst markeder. Alt hva øyet kan begjære til lave priser. Veldig lave priser.
Neste mulighet er utsalgene. Auchan, Ipercoop og Carrefour, alle har store kjøpesentre i tilknytning til butikkene, alle har 50 -60 butikker i tilknytning til sin egen, og alle har UTSALG!

Fredag dro vi først til Mongolfiera (Ipercoop) i Taranto, deretter til Auchan.
Livar var trallefører for Lucas og etterhvert sovnet han og håndtakene på trallen ble fylt med handleposer. For en person av hankjønn er det umulig å forstå kvinners handeltrang og -lyst, med det er nok noe genetisk. (Hunter/gatherer) der "gathering" i dag forgår helst på kjøpesenter. Og det måtte gås transportetapper fra butikken til bilen for avlessing.

Onsdagsmarkedet i Martina Franca og lørdagsmarkedet i Ceglie Messapica er jo enhver shoppers våte drøm. Og her har det vært mye drømming.

Lucas har fått mange par med sko. Mye lette sommerklær selv om vi også ville kjøpt vinterklær. Men det er slett ikke hverken tid eller sted for tykke varme klær.

Lørdag kveld dro vi til Ceglie Messapica for å ha et bedre måltid på Cibus. Det ble nedtur og sannsynligvis den siste gang vi besøker denne restauranten. Vi ble totalt oversett og det tok nesten en time etter vi var ferdige med maten til vi fikk betale.
Vi er nok mer trattoriafolk enn restaurantfolk. I alle fall når servisen er elendig og maten ikke noe særs. Det eneste det er klasse over er regningen.

Lucas trives i lange baner. Bassenget er populært og to tanter til å stå på pinne er heller ikke verst.
Og søndagskvelden var den lokale madonna på tur, noe som vi måtte få med oss. Etter opptoget skulle det være fest med musikk og greier, men det får de holde på med uten oss.


Og helt til slutt før Lucas sin sengetid, måtte vi besøke Francesco, Cira og Rosa i lamiaen i nærheten. De hadde vært innom og spurt etter oss når vi var på madonnalufting.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Følgere