torsdag 13. mai 2010

Bassenget

Bassenget er fylt. Nå skal det tilsettes klor og anna stoff. Deretter settes sirkulansjonspumpen med filter i gang. Til slutt dekkes det hele over slik at varmetap unngås. I tillegg hindres flygende og krypende innsekter fra å havne i vannet.
Nå er det bare å vente til første badegjest ankommer den 25. mai. Jeg er sikker på at Lucas ser fram til å ta seg en tur i morfars "badeseng". Det er nok det kjekkeste med hele Italia for en treåring, å få bade i basseng eller sjø.


Vannet til bassenget leveres med tankbil. I går kveld var jeg hos franco og bestilte 200 kvintaler vann, 120 til bassenget og 80 til sisternen.
Her i området regnes alt av volum i kvintaler. Enten det er vann til sisternen eller ved til ovn og peis. En kvintal er 100 liter / 100 kilo.

Når vannet var tappet i, målte jeg temperaturen til 15,8 grader. Etter tre timer hadde den økt med 2,5 grader. Kanskje stiger det ennå hurtigere når bassenget blir overdekket.  et lite minus var at det hadde oppstått et lite hull i bassengveggen. Heldigvis har vi lappesaker og fikk tettet nokså fort. Fingrene krysses for at lekkasjen er stoppet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Følgere