søndag 23. mai 2010

Både og... krig og forventning.

Fyringsesongen er faktisk ikke slutt enda. Kalde kvelder og netter gjør at vedstabelen minker for hver dag. Forresten er det ikke helt rett, jeg har saget ned enda et tre og begynt kapping, kjøyving og stabling. Faktisk så vokser stabelen jevnt og trutt.

Vi er ikke helt fornøyde med været. Vi har hatt flere dager der måleren ikke har tippet 20 grader. Og det blåser og vi har endatil en og annen liten regnbyge. Nesten som norsk sommervær på sitt beste.
I tillegg har vi begynt å krige. Krigen er mot maur, som blant annet har spist opp salaten vår. D.v.s de spiser rotsystemet slik at salaten dør. I butikken der det selges gass og dyrefor, fikk vi hjelp til å finne det mest virkningsfulle stoffet, samt noe som skulle stoppe soppangrep på busker og trær. Alt ser meget potent ut og jeg har en runde hver dag med maurmiddelet. Drysser ned i hullene og dreper maur med stor entusiasme og glede.

Nye salatplanter er innkjøpt og plantet. Etter råd fra Birkeland's nabo drysset vi litt gjødsel i hvert plantehull.
Tomatplantene trives veldig bra. Kraftige busker har det blitt og de største tomatene er nå så store som moreller.
Rådet om gjødsel i plantehullet fikk vi da vi feiret 17. mai i lag. Vi ble faktisk en Stavangerkoloni på seks stykker som feiret med en herlig lunch i trullo Pernoll.Moreller ja. Vi har seks trær av forskjellig størrelse og med forskjellig plassering på tomten. Det største får mest livd og sol og nå går modningen raskt. Hver dag kan/må det hentes søte moreller. Og vi antar at i neste uke kan vi begynne å sylte.
Innimellom plantene har vi latt det gro opp valmuer. Selv om det er ugress, så er de så vakre at de er en fryd for øyet.

Og tirsdag kommer Lucas i lag med tante Silje.  Silje skal skrape og kalke hus og murer, Lucas skal bare kose seg i lag med morfar.   Vi gleder oss.
Da skal vi spise moreller, gå på marked og kjøpe sko og klær, gå på kafe, til frisør, og mye annet kjekt.
Forresten - vi har fått bilder av Lucas som viser at bestemor Møyfrid har vært på ferde med saksen igjen. Jeg har lagt fram forsalg til bestefar Kjetil om at han for framtida må gøyme alt klippeutstyr i heimen.  Grunnen kommer i neste blogginnlegg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Følgere