onsdag 30. juni 2010

Alene igjen

Anja og Borger dro tilbake til Norge i dag.
Vellykket besøk?

1
Været har ikke vært det beste. Temperaturene har vært greie nok. men det har vært mye vind.
2
Shopping, Anja har gått en smule berserk på markeder og i butikker. Borger har vært mer moderat, men det har blitt bukser, skjorter og sko på han og.
3
Maten, Anja hadde forklart og fortalt litt til Borger om hva han kunne vente seg. Borger er, som jeg, "kjøttmann". D.v.s . et måltid uten kjøtt er ikke et måltid. Jeg ble "omvendt" for en god stund siden, Borger ble nok omvendt nå. Vi har vært på osterier og trattorier og spist antipasti til den store gullmedalje. For de uinvidde; antipasti er italienske forretter. A la casa - husets antipasti har vi opplevd noen ganger med over 15 forskjellige småretter.Og i løpet av besøket har det bare vært en eneste rett som ikke falt i smak. Det var en ost hos Osteria Pugliesa som var for skarp i smaken for tilreisende.  Jeg klarer den i små porsjoner, men det er en smak som nok må tilvennes.
For oss utlendinger som ikke spiser som Italienere er antipasti ofte nok og vel så det. hvis vi er tre, bestiller vi kanskje antipasti for to og det er rikelig for alle tre.
Også det som har blitt tilberedt i heimen falt i god jord, og Anja har fått beskjed om at det forventes mange italienske innslag i matlagingen hjemme i Norge fra nå av.

Selv slo jeg på stortromma en dag og kjøpte hummer.   Det var fersk nykokt hummer for første gang for Borger. Med ristet brød, majones og hvitvin ble dette ikke akkurat feil.

Skjønt stortromme, med prisene her i Puglia er slike "utskeielser", som vi ville kalt det hjemme, relativt overkommelige for lommeboken.
Bål på grillen noen kvelder var kjekt.

Selv om vinden var heftig om dagen, stilnet det om kvelden. Legg merke til tropehjelmen på bordet i bakgrunnen. Den er god å ha når sola steiker.

Vellykket besøk?
Borger som hadde sitt første Italiabesøk ga klart uttrykk for at han ville tilbake. Anja som var her for tredje gang, gjentok sitt mantra - "Når far og Sofie dør, er vi seks arvinger, jeg vil ha min sjettedel i juli og august".

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Følgere