lørdag 26. juni 2010

Norgesbesøk

Norgesbesøk - i dobbel betydning.

Sofie har dratt til Norge for å besøke barn og barnebarn. Savnet etter Hannah og Sarah ble for stort, og vips så var billett bestilt og Sofie reist. AirBerlin til Oslo fra Bari er et bra alternativ som er billig også. Tilbake igjen er det mer komplisert fra Stavanger til Brindisi.

I hennes fravær har jeg besøk av Anja og Borger. Det er tredje gang for Anja, første for Borger. Jeg tror nok at Borger var en smule skeptisk til å være en uke hos svigerfar, fremmed mat, fremmede omgivelser etc. Men til nå har det gått bra, ikke minst i matveien. Både Borger og jeg har (hadde) en oppfatning om at kjøtt er mat, alt det andre er til nød tilbehør.  Men nå har jeg servert pepperoni dolce, kokt i olivenolje sammen med tomater og succhini. Det smakte utmerket. Pasquale kom innom men en bærepose med suzzhiniblomster som vi fyllte med ricotta og frityrstekte i extra vergine olivenolje.  Jo, det gikk an å spise dette. 

En tur til et trattoria i Ceglie Messapica var nok også et høydepunkt.
Vi bestilte due Antipasti a la casa per tre.  Altså to porsjoner forretter for tre personer. Vi fikk 14 forskjellige retter (ting) i tillegg til drikke. Når vi til slutt ba om regningen, kom den på € 32, men kelneren hadde rundet av til 30!
Mette? Ja, stinne.

Det blir mye matprat, men i tillegg har vi vært, og skal på markeder. Borger har kjøpt skjorter a € 5, bukser og sko, Anja har gått litt mer berserk og kjøpt både sko, topper, kjoler og whoknowswhat.  Markeder her i Puglia er et eldorado av både ting, tang, mat, og gloing. F. eks i dag stoppet vi hos "min" appelsinhandler og gav han € 6. 1 for et kilo aprikoser og 5 for appelsiner. Jeg tror det ble ca 8 - 9 kilo appelsiner som skal bli juice om morgenene framover. Me fekk druse mål.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Følgere