tirsdag 22. juni 2010

Vind -Vento

Puglia sitt "slagord" er: Terra, mare, sole e vento. På norsk; Jord, strand, sol og vind.

Nå har vi opplevd vento.  Fredag 18. juni var det 33 grader, sol og tilnærmet vindstille, men det begynte å skye over. Lørdag begynte det å blåse litt og gradene gikk ned til 28. Søndag, 26 grader og mer vind. Mandag fortsatte nedturen til 24 og fem dråper regn. Tirsdag 21 grader og nesten storm. Fire dager og tolv grader er ikke akkurat kjekt. I alle fall ikke når man venter besøk fra Norge og et sted der det er VARMERE!
Heldigvis ser det ut til å være kortvarig, men man vet jo aldri.

Når Lucas var her, kjøpte vi en liten propell til han. Det gikk flere dager før plasten knakk. Vi gjemte restene til etter at han hadde reist tilbake til Norge og nå hadde jeg kjøpt et riveskaft og laget en propell som i tillegg viste vindretning. I dag fløy et blad fra propellen. I tillegg hadde tverrstangen snurret så mange ganger rundt at skruen hadde skrudd seg ut og hele innretningen hadde blitt ødelagt.
Jeg må nok investere en ny euro for å få gang i det hele igjen.

På en av pillarene til pergolaen hadde vi hengt opp to tallerkener. Vinden tok den ene som knustes, men jeg klarte å berge den andre. Vi hadde et teppe hengende på muren til lufting, det klarte jeg såvidt å berge rett før det fløy avgårde.
Det rareste var en firfisle som kom pilende over gårdsplassen. Vinden var så sterk at den mistet fotfestet og slet skikkelig for å komme seg i sikkerhet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Følgere