torsdag 29. juli 2010

Værrapport

Tirsdag 27. juli fikk vi regn. Det bøttet ned totalt 35 mm i løpet av noen få timer. I Norge regner vi med at 25 - 30 mm er en rotbløyte og for å sikre god vekst må det en slik rotbløyte til minst hver fjortende dag.

Her hos oss har det ikke regnet siden 20. mai og det som kom da var ikke noen rotbløyte, men kanskje 10-15 mm. Og da var det en måned siden forrige regnvær.
Pasquale har klaget over manglende nedbør. Han fikk for lite tomater i år, Siden han har ca ett mål med tomater blir det for mye å satse på kjøpevann for å sikre god avling.

Det er ikke bare lite regn  som gjør at det tørker ut. Temperaturen har variert mellom 26 og 34 grader på dagtid i juli. I tillegg har det blåst bris hver dag.

Her hos oss har vi ikke så mye å passe på.
Tomatene er plukket, delt i to og tørket.
Peperoniene får vann annenhver eller hver dag, alt etter om de ser tørre ut eller ei. Vi må vanne i dag, to dager etter regnet.
Bougainvillaen som er plantet i år hang med bladene i dag morges og måtte få førstehjelp med vannspannet.  Men ikke alt er nedtur.
Vi kjøpte tre slyngplanter i fjor og satte langs muren mot syd. I vår var det ikke liv. Alt var vissent. Etter en tid så vi tegn til spirer på den ene. En dro vi opp og satte en rosebusk i stedet. Den siste lot vi bare dø i fred. Men den ville ikke dø. Nå oppdaget vi at det kom nye spirer fra bunnen av. Den lever og vil nok fortsette med det.
Det ser ut som mange planter sliter første og annet år, men så bestemmer de seg for å leve. Sannsynligvis bruker de alle energi til å få et dypt, godt rotsystem før de prioriterer oppovervekst.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Følgere