fredag 6. august 2010

Vedlikehold

Selv om huset vårt er murt av betongblokker må det vedlikeholdes. Denne gang var det taket som stod for tur. Konstruksjonen er som følger;

 1. Først er det satt opp to pillarer inne. - Spennet fra vegg til vegg blir for langt.
 2. Deretter er det lagt T-dragere på langs slik; ⊥ 
 3. Etter dette legges det hule "mursteiner" mellom dragerne.
 4. Oppå dette fylles det på med løsmasse til det hele er ca 50 cm tykt.
 5. Til slutt legges "chiance" Vanntette steiner som det legges bitumenfuger mellom.
Disse fugene må vedlikeholdes hvert- eller annenhvert år.  Da brukes en blanding av kalk, sement og vann.  Det holder fugene tette mot fuktighet. 

I 27 graders varme oppå taket var det en ganske stri jobb.

Men nå er det gjort og kanskje jeg slipper neste år.  

Samtidig som jeg er oppe på taket får jeg rengjort, feid og fjernet støv, barnåler og annet som har blåst opp i løpet av forrige gang jeg var der oppe. Taket er jo oppsamlingsplass for regnvannet som til slutt havner i sisternen. Og da kan det være en fordel at så lite som mulig følger med ned. Jeg har også montert en grov sil som tar seg av de største objekter som vil følge med nedover.

2 kommentarer:

 1. Sjølvsagt er der vedlikehald, men er det ikkje slik at mur i varmen krev mindre vedlikehaldsarbeid enn tre gjer her på Jæren?

  SvarSlett
 2. Du har rett. Om me slarver med vegger, vil det bare bety at det ikke ser bra ut kosmetisk. Hvis me slarver med tak, kan det bli verre.
  På Jæren må me ut med vannslangen og spyle saltvann av veggene og vinduene, legge på takstein etter stormer, male etter 3-6 år, etc etc.

  Det er en smule mindre jobbing her. Og å stryke på kalk på vegger og murer kan ikke sammenlignes med å male trevegger med Drygolin og andre pengeslukende produkter.

  SvarSlett

Bloggarkiv

Følgere