mandag 13. september 2010

Ny alarm

Det nærmer seg den tiden på året da vi stikker nasen nordover til Stavanger. Om et par måneder har vi nok forlatt paradiset til fordel for Timoteiveien 8.

Når vi drar herfra tenker vi sikkerhet for det vi forlater. Hus og innbo, hageutstyr etc.  Etter negative opplevelser med et lokalt alarmselskap, gikk vi i fjor vår til innkjøp av alarm fra Kina. Den fungerte fint i 9 måneder. Utgift kr 200 pr måned.

Hvis vi skulle benyttet et av de andre lokale alarmselskap, vil de først ha kr.12-15000 for installering, deretter 400 pr måned. Og når de behøves kommer de ikke. Eller for å si det på en annen måte; dersom det ikke hadde vært innbrudd hadde det ikke vært bruk for alarmselskaper. For selskapene er innbrudd "bra for business" og helt nødvendige.

Ny alarmpakke er bestilt. Denne også fra Kina (Hong Kong)  Denne gang kostet den omtrent tredjeparten av prisen i fjor. Hvordan de klarer det begriper ikke jeg. Åtte magnetdetektorer, to IR-detektorer, sirene, fjerkontroll til programmering, fire fjernkontroller til å slå av og på med, samt en alarmsentral som, i tilfelle alarm ringer og sender SMS via mobilnettet. Alle detektorer sender trådløst til alarmsentralen. Det eneste som vi behøver å gjøre, er å programmere inn telefonnummeret som det skal ringes til i tilfelle alarm. Inkl. frakt kommer hele herligheten på ca kr. 800!
Da gjør det ikke noe om den bare varer vinteren over.
Forrige gang gikk det fem dager fra bestilling til levering. det blir spennende å se hvor lang tid det tar denne gang.
Det skrev jeg den 13. september.

(15. september ble alarmen innlevert til DHL i Hong Kong.  Ruten videre var Hong Kong - Frankfurt - Leipzig - Bergamo - Ancona - Bari. Derfra med bil til pakken ble kvittert ut av Martino 20. sept. kl. 13:50. Imponerende fart og frakttillegget var USD 4,- !)

I tillegg har vi tilsyn fra Pasquale, Vita og Martino. Martino er nok den beste i denne sammenhengen. Han parkerer bilen hos oss noen netter. Stikker innom og fyrer litt i ovnen slik at det ryker fra pipa. Lar porten stå åpen noen timer på dagtid, endrer litt på klokkeslettene på timere til ute- og innelys.  Kort sagt, det ser bebodd ut.  I tillegg sitter han nok inne med PC'en sin for vårt internett* er 10 ganger raskere enn hans. Og samtidig kjører han avfukting på AC'anlegget.
Vita passer på å vanne i krukker og kar ute slik at ikke planter som skal overleve, dør.
Selvsagt betaler vi bra for innsatsen. Men det vurderes ikke opp mot prisen fra et alarmselskap for denne jobben måtte vi fått gjort uansett.

*
(Vi har trådløst internett fra en antenne i Cisternino - 11 km herfra i luftlinje. 2048/248 mbs til € 15 pr måned!
Det kan vel nesten sammenlignes med ICE i Norge. Men prisen kan ikke sammenlignes.)

1 kommentar:

  1. Javel, da stunder mot heimreis, høres kjekt ut det livet der nede. Jeg følger med på bloggen. Vel heim. Terje N-V

    SvarSlett

Bloggarkiv

Følgere