onsdag 30. mars 2011

Sempre lavoro

Det er mye å henge fingrene i for tiden. Når vi kom hadde gresset selvsagt vokst til store høyder. Det har vært verre tidligere år, men i år er det kløveren som har fått overtaket. Det laveste klarer gressklipperen såvidt å ta seg av, men oppsamling kan jeg bare glemme. Utkastet går også ofte tett slik at det hele stopper opp.  Det høyeste må rydningssaga ta seg av. Heldigvis har vi kraftig utstyr som vi kan bytte fra trimmehode med plasttråd  til trekantet metallblad. Sistnevnte må til for den mest gjenstridige vokster. Jordfreseren har også fått kjørt seg slik at vi har fått gode bed til å plante i. Ett fikentre er beskåret og smågreinene er kjørt gjennom kompostkvernen. Mye er brukt i såbedet som jordforbedring og noe er lagt omkring små trær og busker som bunndekke. 
I bedet har vi fått plantet tomater, zucchini (squash) og salat. Det er en smule tidlig for tomater, men de får på seg en dobbel plastdyne hver natt. Vi får se etterhvert hvordan det går. Persillen som ble plantet i fjor har overlevd, kanskje mynte også. Andre krydderurter er "dead and gone" og må erstattes snarest mulig. 
Artisjokkplantene er meterhøye og viser allerede at vi ikke må vente lenge for et festmåltid. Men, det er så godt at vi nok må kjøpe noen på markedet neste gang vi drar til byen. Da skjæres det øverste av, sidene trimmes ned og deretter kokes de i ekstra vergine olivenolje til de begynner å bli sprø utenpå og er gjennomkokte. Det er utrolig godt. De kan ikke sammenlignes med de som selges i Norge, der de er som små kålrabi, her er de på størrelse med en tennisball.

Forresten, på søndag var vi i lag med fam. Birkeland og Horvei på lunch i Cisternino. Kjempemåltid med mange retter i tre timer til € 25 pr person lar seg høre.  Etterpå dro vi alle sammen hjem til Aksel og Lise Lotte slik at vi kunne få se deres nyinnkjøpte (2010) eiendom. Vi lot oss imponere, mildt sagt. De har noen få oliventre på eiendommen sin og i fjor plukket de oliven og fikk presset til ca 120 liter kaldpresset extra vergine! Smaksprøve er nå hjemme hos oss.

I blogginnlegget om bilkjøp fortalte jeg om Italsure sin "rimelige" forsikring. Francesco har en relativt ny bil og ville også benytte dette selskapet. Men den gang ei, de forsikret bare utlendinger. Ikke italienere i Italia og ikke nordmenn i Norge. 

1 kommentar:

  1. Utrolig kjekt å følge dere, Livar! Hilse Sofie så mye :)

    Veslemøy Strandabø.

    SvarSlett

Bloggarkiv

Følgere