tirsdag 5. april 2011

Dagane går.

Stadig har vi noe å henge fingrene i. Mesteparten av uteområdet som var overgrodd med høyvokst kløver har fått en omgang med plenklipper og om nødvendig, rydningssag.  Jordfreseren har fått kjørt seg i grønnsakhagen og mer plass er gjort klar til framtidig planting.  Og tirsdag besøkte vi en vivaio (planteskole) og kjøpte krydderplanter; salvie, timian, merian etc. Nå blir det god smak på middagene framover. Rosmarin'en har vokst godt i vinter og gir i alle fall meg, stor glede smaksmessig.
Vi har også fått kjøpt og plantet endel blomster både i krukker og bed. I fjor kjøpte vi en calla og når den var avblomstret ble den plantet ute. Den lever i beste velgående og har satt knopp som vi venter skal springe ut om får dager.

Værmessig har vi hatt noen gode dager. Circa 20 grader, vindstille og sol, arbeid i kortbukse og intet annet bortsett fra sko. Livet er bra.


Søndag kveld kom Mauritzio og AnnaLisa innom for et "kort besøk". Besøket trakk ut til to-tre timer med godt drøs. AnnaLisa er datter til nabo Mimmo og Lina. Hun er lærer i grafisk design og han er ingeniør, ansatt i containerhavnen i Taranto. Deres biologiske klokke tikker og går og de vil så gjerne få barn. Det ble en intim samtale om alternativer, muligheter, opp- og nedturer.
Igjen blir vi slått over at vi blir akseptert som venner som man kan dele sorger og gleder med.

Søndag, i kveldingen kom  bilselgeren; Pietro innom. Han hadde med seg kona, kontordama og hennes mor. (Pietros svigermor?)  Bare for å sjekke om vi var fornøyde med handelen og at alt var ok, påsto han. Vi mistenker at han ville vise de andre som var med at han var venn med utlendingene nedi veien.

Noen dager er ganske intense. Søndag var en slik dag. restaurantbesøk i La Silvana i lag med Birkeland's og Horvei's.  Mye og god mat til lunch. Deretter Pietro og til slutt AnnaLisa og Mauritzio.
Andre dager går vi bare her og potle og græve.
Våren er godt i gang her. Morelltrær blomstrer, det samme gjør pære, eple, aprikos, fersken og mandel.

Og så har vi fått strømregning, på mail og SMS. Og vi har betalt via vår italienske nettbank. Karsligt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Følgere