torsdag 7. april 2011

Hjelp og støtte

Vi har ofte bruk for hjelp i det daglige. Vi er "stranieri" - utlendinger som ikke vet alt om hvordan ting gjøres her i Italia.
Som et lite eksempel, Martino skulle sette på varmen i huset før vi ankom. Men på tross av at varmepumpen var innstilt på bortimot 30 grader var temperaturen bare 17 grader innendørs når vi kom. det var tydelig at varmepumpen hadde sett sine beste dager og trengte kraftig vedlikehold.  Martino ble forespurt og han hadde en bekjent som kunne ordne saken. Det skulle ikke bli dyrt heller, vi var da naboer!
I går ankom Francesco (enda en) og tok et overblikk. Jo, han kunne sette inn en ny varmepumpe. Den gamle kunne han overhale og montere inn på soverommet vårt. Men, dessverre han kunne ikke komme før i slutten av neste uke, eller uken etterpå. Vi skulle få mail dagen før slik at han var sikker på at vi var hjemme.
Pris ble avtalt for den nye pumpen. Den gamle måtte han ta på timebetaling.

I fjor kjøpte vi en fredslilje og når den var avblomstret ble den plantet utendørs. Nå kommer den med nye blomster! Herlig å se livsviljen hos plantene.
I supermarkedet der vi gjør det meste av handlingen var jeg innom fiskedisken i dag. Blåskjell skulle kjøpes inn, blåskimmelost og fløte lå allerede i handlevognen. Da er det rart å se mannen bak fiskedisken, hvordan han er kledd.Blåskjellene dampes i vin eller øl tilsatt løk, når de er åpnet fjernes de og saften i kjelen tilsettes blåskimmelost og fløte. Når dette er smeltet sammen slås sausen over blåskjellene.
Jeg liker normalt ikke den slags ost, men i denne sammenhengen smaker det herlig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Følgere