torsdag 14. april 2011

Maling

I huset vårt er det fem innerdører. De har alltid vært mørke. Noen dører bærer preg av en voldsom fortid. En av dem var så merket av knyttneveslag at det hang et trykk av  pave Johannes Paul over. Døren og dermed paven, ble i sin tid flyttet fra stuen slik at han ble hengende inne i vaskerommet.

Nå fikk Sofie lyst på lyse dører, helst hvite. Og arbeidet falt på Livar, selvfølgelig. Det ble mye arbeid. Huller og ujevnheter skulle sparkles, det skulle pusses og grunnes. Lister og karmer skulle også males.  De ble malt med blank maling, noe som gjorde at dørene helst skulle ligge når de ble malt slik at striper ble unngått. Og malingen måtte legges på i såpass tykt lag at den fløt sammen. Hadde jeg visst på forhånd hvilken jobb det ble, hadde jeg nok satt foten ned og nektet. Men, hva gjør man ikke for husfreden?

Nå nærmer det seg slutten på prosjektet. Alle karmer og lister er ferdige. En dør er helt ferdig og oppsatt igjen (pavedøren), tre andre er malt på begge sider og venter på å bli tørre og den siste er ikke begynt på. Kantene må males ferdige når dørene er hengt på plass. Men til påske er det nok helt ferdig, hele malejobben.

Vi har også skiftet alle taklamper i huset. Når vi overtok hang det nakne pærer fra hver sin ledning. Da kjøpte vi billige skjermer på Ikea. Nå har det kommet penere skjermer/lamper på plass overalt unntatt på vaskerommet og i soverommet der vi hadde byttet tidligere. Det blir så pent at.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Følgere