søndag 14. august 2011

Fest på fest.......

På sørsiden av huset står det to mandeltre. Vi har 20-30 andre mandeltre, men disse to blomstrer først og mandlene er modne på disse to først.
De gir ikke overvettes med avling, men denne helgen plukket jeg en bøtte. Når de var skrelt veide fangsten et par kilo. Og det er nesten like mye igjen som ikke er modent enda. Pluss det som vi kan hente fra alle de andre trærne.

Valnøtter blir det også mye av i år, men det tar litt tid før de er modne.

Mandler er som valnøtter, et ytre grønt skall som åpner seg når nøtten er moden.


Fredag kveld var vi bedt til Pasquale og Vita for å smake nybakt foccacia. Når de fyrer opp i ovnen blir det alltid bra.
Det vi ikke visste var at det kom andre også. Tilsammen var vi 13 personer rundt bordet. Og det var ikke bare foccacia. Det var ovnstekt kanin og kylling også. Og masse annet hjemmelaget mat. Samt hjemmelaget vin. God stemning hele kvelden til vi gikk hjem fordi vi ble kalde når det vippet såvidt under 20 grader.

Lørdag var det på'an igjen. Vi var bedt til Grazia og Leonardo, et lærerpar som har fritidshus nedi veien.
Der var det ikke færre gjester. Det var dekket langbord, skjønt "langt bord" er vel et bedre uttrykk.

Som i fjor, det var pizza som stod på menyen. Hjemmelagde menyer som viste et rikt utvalg av alternativer når det gjaldt fyll. På kjøkkenet stod Grazia og hennes medhjelpere og la på fyll, og Leonardo stod for det meste for stekingen.

Smaken var det ikke noe å si på. Det smakte simpelthen herlig. Tenk deg, fersk pizza rett fra en vedfyrt ovn.

I en balje lå det store isklumper i vann og innimellom fløt det flasker med vin, øl og vann.

Uformelt, men, du så kjekt.  Det dukket opp flere og flere mennesker etterhvert. CD-spilleren stod på og dansen gikk. For oss så det ut som om det var en forskjellig dans til hver melodi. Nesten som linedans.

Ellers så gjør vi lite og ingenting. Fikentreet har modne frukter som havner hos hønene og gjør stor suksess hos hanen. Grønnsakhagen er frest opp og får seg en omgang med jordfreseren daglig. Kanskje kan vi bli kvitt muldvarpene hvis de ikke får fred? De småkrypene har ødelagt mye sunn næring i år. Masse tomatplanter, peperoni og nesten alle auberginer har blitt offer for de små krypene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Følgere