fredag 6. april 2012

Ferdig

Taket over pergolaen er ferdig lagt.

10 cm bred bord ble lagt med en cm mellomrom. Over mellomrommet ble det lagt fem cm brede lister. Alt var beiset på forhånd, bortsett fra det som skulle vende opp. Oversiden ble malt hvitt etter hvert som arbeidet skred fram. Da slapp jeg å krype oppå taket og male.  Det ble mye opp og ned i stigen. Og det kjentes i kroppen de dagene jobben stod på.


Selv om taket er ferdig oppsatt er det en liten detalj eller to som mangler. I går når jeg hadde malt de seks bord jeg hadde lagt opp, kom det ganske uventet regn. Det var ikke kjekt å få vann på vannløselig maling. Det rant vannblandet maling over alt. Også gjennom sprekker i kvister og ujevnheter i fjølene.  Heldigvis opprant dagen i dag med sol og varme slik at det tørket opp fort og kunne få et nytt strøk maling. Men, først måtte jeg høyttrykkspyle gårdsplassen under for å fjerne malingsrestene.  De siste åtte-ti fjølene er ikke malt oppå enda, det er litt utrygt værmessig i helgen.
Nederst skal det monteres takrenne. Det må vurderes om jeg skal kjøpe en ferdig eller snekre sammen en selv. Siste alternativ er nok mest utfordrende for en klamphogger som meg, men den som intet vover, intet vinner.

Nå kan utemøblene flyttes ut.
Nå kan kroppen få en velfortjent hvil.

Hønene har også kommet seg over sjokket med å bli transportert tilbake fra vinterferien hos Pasquale. Det gikk en ukes tid før produksjonen kom i gang som normalt. Men nå er det overflod. Bøgvald sliter litt mer med overgangen. Han savner kanskje et større harem for han galer dagen lang.

I går kom Vita og Pasquale innom på formiddagsbesøk. Vita er flink på kjøkkenet og nå hadde hun bakt typiske påskekaker. Selvsagt så mye at vi også ble tilgodesett med et fat. Vi kvitterte med kaffe og hjemmelaget likør. Pasquale kan, på grunn av diabetes, ikke nyte likør, så det ble akevitt på ham i stedet.

Vi ser lite påskepynt i hjemmene, men butikkene bugner av påskekaker innpakket i papir i gilde farger.

I Italia er påske stort, selv om de kun har en ekstra fridag, mandag 2. påskedag. Men da har de feiret en hel uke - minst. Med palmeblader, olivengreiner, kirkegang etc.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Følgere