fredag 27. april 2012

L'estate è qui

Etter relativt lang tid med mye nedbør og mange "kalde" dager, ser det ut til at sommeren er kommet.  Uteliv, jordarbeid, blomster etc. Nytelser og arbeid står i kø.  Jeg fortalte om at når taket over pergolaen var ferdig brukte jeg restene til å lage en blomsterkasse. resultatet ble så tilfredsstillende at ånden kom over meg igjen og etter en tur til trelasthandleren ble det snekret tre kasser til, denne gang til å stå på bakken.

Vi hadde også litt beis igjen som måtte brukes opp. Det rakk akkurat på hengende håret.

Det ene drar det andre med seg og fredag var det avgårde til planteskole i Martina Frranca for innkjøp av mer blomster. 
På hjemveien stakk vi innom et supermarket for litt småhandel og der fant vi også et kafèbord med to stoler til en billig penge. Nå er vi fornøyd.  Det var ikke at vi akkurat hadde bruk for det, men det var et tomrom på plassen utenfor som Sofie syntes måtte fylles med noe.


Lørdag blir det marked i Ceglie og da skal vi kjøpe tomatplanter til grønnsakhagen.  Jorda der de skal stå er frest flere ganger og er i god stand. Det er forøvrig begrenset med plass, vi sådde så mye bønner, løk og hvitløk i fjor høst. 
Jorda er spesiell her. Næringsrik rødlig leirjord som er så finkornig at når vi går i våt jord, henger det mye på. Når det så faller av, kan vi se hva som er skrevet i sålen. 


Murarbeid gjenstår. Pussejobben i fjor på ettersommeren var til en viss grad forgjeves. mye må pusses omigjen og denne gangen skal jeg forsøke å impregnere de vannrette overflater for å se om vi kan få et bedre resultat etter vinterens herjinger.

(Du kan klikke på bildene for å forstørre dem.)

1 kommentar:

  1. Det nye Livar sitatet: Som skrevet står under skosålen..............

    SvarSlett

Bloggarkiv

Følgere