onsdag 2. mai 2012

Ubedt besøk

Når vi anskaffet høner i fjor påstod vår gode nabo Pasquale at siden vi ikke hadde hund, kom hønene til å bli revemat relativt fort. Vi løste problemet ved å sette opp to tråder med elektrisk gjerde i "revehøyde".  Det har fungert bra, i alle fall har vi ikke hatt besøk av "Vulpes vulpes" så vidt vi vet. Vi har hatt besøk av "Felis silvestris domesticus" og det observerte vi fra kjøkkenvinduet. . Det var et kostelig syn når den etter smyging kom i berøring med tråden. Jeg tror ikke den stoppet opp for ettertanke før den hadde løpt flere hundre meter.  Jeg tror ikke den kommer tilbake.


Søndag når vi kom hjem etter et utsøkt restaurantmåltid sprang det en Canis lupus familiaris, (selv om familiaris er et tøyelig begrep her i området) i hagen. Den hadde sannsynligvis også prøvd seg på et måltid ferskmat. Den hadde imidlertid kommet mellom tråden og nettet. I alle fall var nettet buklet og skamfert. Jeg tror ikke den heller kommer tilbake. 
Vi har også sett Mustela putorius  i området. Den kommer nok under tråden og over nettet hvis den vil, men hittil har det gått bra.
Jeg har  sett flotte grå høns på høstmarkedene,  men de var ikke akkurat den beste tiden for oss å kjøpe på. Ikke nå heller, viste det seg. Det var ingen grå høner til salg på markedet i Ceglie messapica i dag. Så jeg endte opp med en liten brun en. Den så ut som om den trengte et nytt godt hjem.  Vi får se om det blir en like god eggleggingsmaskin som de tre andre fargede. 


Den hvite høna tar imidlertid ikke det med egglegging så alvorlig. Så når vår nyinnkjøpte lille brune høne ankom flokken på onsdag formiddag, kom den til et trygt hjem. Hanen Bøgvald var nok litt skuffet over at de nyankomne var så ung at den ikke forsto hans amorøse tilnærmelser. Han får smøre seg med tålmodighet og kose seg med de voksne i ventetiden.I grønnsakhagen observerte jeg en relativt lang piskeslange her om dagen. Senere så Sofie den når den solte seg på baksiden av huset. Sannsynligvis en Hierophis viridiflavus, en ikke giftig slange som kan bli opp mot to meter lang!!  Denne var nok omkring en meter.  
Denne slangtypen er nokså vanlig i området, vi ser dem jevnlig på veiene.


I 2009 så vi to eksemplarer som sannsynligvis var midt i parringsakten rett nedi veien her. Uheldigvis hadde jeg bare mobilkamera med, men det ble spennende bilder allikevel. Rett etter at jeg hadde tatt bildet ble jeg oppdaget og de stakk fra stedet i en fart.Ellers så vokser det og gror her. I fjor sådde vi noen hekto fave (hagebønner) og nå spiser vi dem til hvert måltid omtrent. Bl.annet brukte vi fave når vi laget frittata her om dagen. Det var utmerket spise.


Det er i alle fall kortreist mat så lenge vi har både løk, bønner, hvitløk og egg fra egen eiendom.
Omkring oss piler det firfisler dagen lang. Denne hadde vært i nærkontakt med noen som ville spise den, derfor en smule forkortet akterparti. Men, den sprang som bare det oppå muren på sydsiden.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Følgere