fredag 18. mai 2012

17. mai og sånt

Tirsdag formiddag hadde Pasquale igjen ærend hos oss. Medbrakt en bærepose nyplukkede erter ble vi spurt om han kunne få bytte egg med oss. En av hans høner hadde kommet i rugemodus og hanen var enda for ung til å gjøre sine amorøse plikter.
Selvsagt skal han få egg. Problemet er bare at alle våre egg har havnet i kjøleskapet. Og da kan det bli problem  med å få kyllinger av dem.  Men, bare han kunne vente noen dager skulle det bli en råd med egg. Og bytting kommer ikke på tale. Det skulle bare mangle om han ikke kunne få alle de eggene han ønsket. Det blir bare spennende å se hvordan kyllingene kommer til å se ut.  Tre forskjellige hønseraser og en hane av ukjent opphav kan gi rare utslag.

Fredag ettermiddag dro jeg avgårde med 11 egg. Mens alle sov ble de plassert på bordet ute. Det gikk ikke mer enn et par timer før Pasquale kom kjørende for å få vite om det var jeg som hadde lagt eggene der. Jeg bekreftet og spurte om han ville ha fire til i morgen, men det var rikelig med 11 under en høne fortalte han.

Fredag hentet jeg også motorsaga etter service i Villa Castelli. Ny tennplugg,  filing av tennene ,vask og rens av forgasser og vask av luftfilter kom på € 13,- . Ingen upris akkurat.

17. mai ble i år feiret hos oss. De andre to parene i området; Gaute og Signe Birkeland, Aksel og Lise-Lotte Horvei hadde respondert positivt på invitasjonen og beæret oss med sitt nærvær. De ankom til kjente toner.


Med litt kreativitet klarte Sofie å få kjente farger på bordet.

Menyen hadde vi planlagt lenge og fått inspirasjon når vi selv var ute og spiste. Vi startet med ost, skinke, røykelaks (som Birkeland's hadde tatt med) eggerøre, småskårne grønnsaker og selvlaget aioli før vi tok hver sin soppfylte crespelle (pannekake) med parmesan og fløte over, ut fra stekeovnen.  Når alt dette var fortært kom hovedretten; Hummer a naturale.

Denne var bestilt i god tid hos den lokale fiskebutikken. Og siden vi aldri vet hvilken størrelse vi får, ble det en til hver. Det var godt at vi hadde husket  å ta med et sett hummergafler fra Norge.
Til dessert serverte vi sitronfromasj, pyntet med moreller fra egen hage.Og til kaffen hadde vi bakt en valnøtt-sjokoladekake.
Vi halverte størrelsen og da ble det for lite til en vanlig springform. Heldigvis fant jeg en liten firkantet stekepanne i butikken på torsdag. Og så ville det seg slik at da passet kaka akkurat i et fat vi har.
Alt utenom været var opptur. Vi vet at det ikke var bra vær i Norge, men forventet ikke at vi her i Italia skulle få den sureste dagen i vår akkurat 17. mai. Vi måtte fyre i ovnen!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Følgere