torsdag 28. juni 2012

Vi har hatt besøk - Lucas i Italia 2012

Lucas og mamma Lisa har besøkt oss. Det har blitt en vane, Lucas kommer hver sommer og hvem som følger han varierer fra år til år.

Før de kom sjekket vi værmeldingen for å se hva de kunne vente seg. Og det så bra ut, mellom 23 og 27 hver dag de skulle være her.  Det var helbom. Det ble ti grader varmere, hver dag.
Heldigvis klarte vi å få  Lucas til å sove middag på den varmeste tiden på dagen. Men, både før og etter ble bassenget flittig brukt.

I fjor svømte han under vann, men det tok noen dager før gamle kunster ble gjenoppfrisket. Når det var gjort, ble det enda kjekkere.

Det var så varmt og så mye sol at T-skjorte ble brukt som solkrem. Eller riktigere; T-skjorte som tillegg til solkrem.  Han var også med på markeder, både i Martina Franca, Grottaglie og Ceglie Messapica. Sko og klær i lange baner, samt noe til lillesøster Malin.

Han har en del oppgaver når han er her. Porten skal åpnes om morgenen og stenges om kvelden. Hønene skal ha mat og egg skal bæres inn. Så skal det fyres et bål i grillen om kvelden og da må det sankes ved på forhånd. Kos framfor et lite bål er utrolig kjekt, i alle fall for en femåring som får være oppe så lenge han har lyst - nesten.


Nokså snart ble det besøk hos Pasquale for å se på kyllingene som ble klekket fra eggene til morfars høner . Lucas og Pasquale fant lett tonen og  omvisning var på sin plass.  Høner, kaniner og hunder og til slutt ble Lucas endatil med inn og så på grisene. Inne i grisebingen!

Søndag var det som vanlig besøk i Lamiaen til Francesco og Cira. Lucas var glad for besøket og koste seg, ikke minst når han og Franco forsøkte å fly drage.  

Mandag fylte Franco 63 og vi dro til Carosino for feiring. Gianpiero, Franco og Pina's voksne sønn tok etterhvert med seg Lucas på byvandring. De var innom borgen i sentrum, men iflg. Lucas sin livlige fantasi hadde de sett hele byen og vært mange kilometer fra Franco's hus.


Tirsdag ble det endelig tid for tur til stranden  i Torre Pozella.
Her er det en canaletto med stein på sidene og sandstrand innerst. Heldigvis var vi tidlig ute for det gikk ikke lang tid før stranden var fylt av italienere med fritid til overs. Siden vi kom her har jeg ikke brukt solkrem. Men i dag måtte også jeg krype til korset og smøres. Men, allikevel kom det en smule rødfarge etter hjemkomst. To timer på stranden er farligere enn dager i innlandet. 


Frukt har vi også spist. Akkurat nå er det aprikos som er modne. De likte ikke Lucas. Men vi har tørket endel og tørrede aprikos falt i smak.  Mesteparten av avlingen blir nedfallsfrukt som etterhvert havner hos hønsene, men vi har også syltet en del. Tirsdag ettermiddag var vi på slang hos naboen og høstet litt som skal tørkes.. (naboeiendommen er fraflyttet og ikke i bruk) 


En annen høytidstund er når vi får besøk av tankbilen som kommer med vann.  Da må han følge nøye med, både på koblinger og bil og cisterne. Det går mye vann når det er så varmt. Vi har automatisk vanning i grønnsakhagen, men må bruke slangen på alle krukker og kar, bed og trær ellers på matrikkelen.

Mamma Lisa har kalket litt på huset vårt, men det er ikke lett med de temperaturer vi har hatt under besøket. Hver dag over tretti grader og strålende sol. Men enkelte ganger ble det mulig og da koste Lucas seg på taket i lag med mamma. 


Torsdag var det tid for avreise, en dag som kom så altfor fort for Lucas. han hadde helst lyst til å være her hele sommeren. Heldigvis for oss er det ikke aktuelt. Det er kjekt, men krevende å ha aktive femåringer på besøk.


Man kan kanskje forvente flere bilder, men vår internettleverandør sliter for tiden. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Følgere