tirsdag 3. juli 2012

Heise varmt

Vi har det varmt for tiden. Jeg vet at jeg kanskje ikke burde skrive om varmen når vi "leder" med over 20 grader, men det er heise.
I juni hadde vi fem dager der temperaturen kom under tretti. Og begynnelsen av juli ble ikke noe bedre. Allerede 2. juli vippet 40-streken. Det ble mye innesitting med a/c for å gjøre det levelig. Hønene fikk dusjing med hageslangen, noe som ikke akkurat vakte stor glede mens det stod på, men antakelig var kjærkomment i ettertid.  Det blir lite egg, noen dager bare tre andre fem. Men det går lite mat også. De får alle restene fra vårt kjøkken i tillegg til kjøpeforet. Sistnevnte blir valgt sist og kan bli liggende i dagevis før det tar slutt.

I hagen vokser og gror det. Zucchini (squash) kan vi hente daglig. Og vel så det. Vi ga bort alt vi hadde i går og i dag var det tre store nye frukter. Tomatene har også begynt  modnes. Jeg tror vi har tre sorter, men kanskje det er bare to. De som modnes nå er "Regina", relativt små, som golfballer og vel så det, omtrent. Vi har også bifftomater, de er store men grønne ennå.
Peperoni dolce (søt chili)  og erter er spiseklare, men Melanzane (aubergine) må vi vente litt lenger på. Vi har også et par melonplanter der frukten begynner å vokse seg til.

I bakhagen har vi plantet gresskar. Ikke for at vi skal spise dem selv, men for å se hvor store vi klarer å få dem. De vannes ikke med kjøpevann, men daglig hentes det mange bøtter opp fra septiktanken. De må ha vann både morgen og kveld for ikke å forgå i varmen. Alt i alt mellom 50 og hundre liter daglig.

Vi er ikke tilknyttet noe annet en elektrisitet her. Vann må samles som regnvann eller kjøpes fra tankbil. Alt avfallsvann fra kjøkkenvask, dusj, og toalett samles i septiktanken. Det blir vannevann til gresskar og trær i bakhagen. Samt til noen busker og trær ellers på matrikkelen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Følgere